Cestujúci po celom svete jazdia metrom bez nohavíc. Prečo?

Jazda metrom bez nohavíc je každoročná celosvetová akcia. Začala sa v roku 2002 v New Yorku a odvtedy sa rozšírila do vyše 60 miest po celej zemeguli.

16.01.2020 07:00
debata

Podujatie organizuje Improv Everywhere a má koordinátorov v mestách po celom svete. Táto udalosť sa koná každý rok začiatkom januára; dátum sa ohlási vždy predtým v decembri na webe Improv Everywhere a v jednotlivých mestách sa potom toto podujatie koordinuje. Tohto roku sa bez nohavíc jazdilo 12. januára.

Prvá jazda metrom bez nohavíc sa začala so siedmimi jazdcami v roku 2002, v roku 2006 sa v New Yorku zúčastnilo už 150 ľudí. V januári 2016 sa udalosť konala prvýkrát aj v Moskve. Účastníkov zadržala polícia a boli podozriví z trestného činu „podnecovania masových výtržností“.

Ako to funguje? Účastníci sa v každom meste stretnú na dohovorenom mieste o 15. hodine. Spolu nastúpia do vozňa a keď sa dvere zatvoria, vyzlečú si s vážnou tvárou nohavice. Ak sa ich niekto zo spolucestujúcich spýta, čo to robia, musia rovnako seriózne odpovedať, že ich oblečenie bolo nepohodlné.

A čo je pointa? Zábava. Účelom celého podujatia je vyvolať smiech a dobrú náladu v metre.

Wikipedia.org; Dailymail.co.uk;

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #metro #nohavice