Konečne bez detí a termínov v práci. Ženy po 55-ke sa vrhli na sólo cestovanie

Nová štúdia zistila, že ženy vo veku 55 a viac rokov cestujú samy stále častejšie.

23.02.2020 07:00
dôchodca, dôchodkyňa, senior, dôchodok, les Foto:
Ilustračné foto.
debata

Portál Fox Business uvádza, že podľa najnovších údajov newyorskej luxusnej dovolenkovej platformy Black Tomato tvorili v roku 2017 ženy 68 percent všetkých sólo turistov a v roku 2018 to bolo až 73 percent. Z nich malo odhadom 70 percent 55 a viac rokov, píše Travelpulse.com.

Podľa expertov je dôvodom, že staršie ženy sa v tomto veku konečne oslobodia od povinností, majú viac času a páči sa im sloboda. Mnoho cestovateliek nemá po 55. roku konečne okolo seba malé deti, nemusí sa starať o manžela, budovať náročnú kariéru a riešiť ďalšie povinnosti, ktoré im predtým bránili v cestovaní a dobrodružstve.

Samostatné cestovanie sa v poslednej dobe zbavilo zastaralej stigmy, že je výlučne pre osamelých vlkov. Namiesto toho sa považuje za rozvíjanie vášne a príležitosť na vlastný rozvoj, reflexiu, nájdenie zmyslu a objavenie sebapoznania.

Štúdia Black Tomato tiež zistila, že najobľúbenejšími cieľmi sólo cestovateľov v roku 2019 boli talianske Amalské pobrežie, Toskánsko, Japonsko, Machu Picchu, Nový Zéland či Švajčiarsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #turizmus #staršia žena