Šesť z najnebezpečnejších atrakcií, ktoré turistom stále nedajú pokoj

Pády, pohryzenia, zranenia, smrť - miesta, ktoré vzbudzujú obdiv, no dobrodruhovia cítia pri ich návšteve na krku studený dych Zubatej. Kto ich zdolá, prekoná a prejde bez ujmy, je hrdinom. Kto si nedá pozor, navždy sa zapíše do stále sa rozširujúceho čierneho zoznamu. Stojí to za to?

20.02.2020 07:00
debata

Život je krátky a ľudí ženie niekedy k nepochopiteľným nápadom túžba žiť ho naplno, užiť si a vyťažiť z neho maximum. Niektorým stačí návšteva cudzieho mesta, iní potrebujú adrenalín v podobe napríklad bungee jumpingu, ďalší sa dobrovoľne vydajú na milosť vrtochom prírody a pokúšajú šťastenu. Tu sú niektoré podľa podrtálu Insider.com.

Cesta smrti Yungas – Bolívia

Okraje cesty vrezanej do prudkého svahu hory sú lemované krížmi a pamätníkmi na ľudí, ktorí tu zomreli. Odhaduje sa, že každoročne zomrelo 200 až 300 vodičov a získala titul „Najnebezpečnejšia cesta na svete“. Našťastie, autá a nákladné autá už jazdia po inej trase, a počet obetí tak klesol. Stále však láka cyklistov, odhaduje sa, že od roku 1998 tu zahynulo 22 z nich.

Mont Blanc – Chamonix, Francúzsko

Túto majestátnu horu volajú jednou z najsmrteľnejších na svete, každý rok tu zomrie 100 ľudí. Jednou z príčin je preplnenosť, pri ktorej klesá ostražitosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alps▪Mountain▪Nature▪hiking (@nico.rando.alpes),

Národný park Grand Canyon – Arizona

Každý rok zomrie v Grand Canyone okolo 12 ľudí. V marci 2019 tam prišli o život dvaja ľudia. V priemere dve alebo tri z týchto úmrtí sú pády. Medzi ďalšie príčiny smrti patria zdravotné problémy, teplo, utopenie, dopravné nehody a samovraždy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Sedona, AZ. Posted with written permission from the photogrpaher, @cassyarchphotography. #ExploreArizona

Príspevok, ktorý zdieľa ExploreArizona (@explorearizona_),

Hora Huashan – Shaanxi, Čína

Čínska hora ponúka atrakciu v podobe prechodu po tenkých doskách priskrutkovaných na bok kamennej steny vo výške vyše 2 kilometrov nad zemou. Mnohí tento chodník označujú za „najnebezpečnejšiu túru na svete“. Hovorí sa, že ročne tu o život príde okolo 100 ľudí, no údaje nie sú oficiálne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dorothy (@the_life_of_doz),

Mount Everest – Tibet a Nepál

Strecha sveta každoročne láka skúsených horolezcov, ale aj nadšených odvážlivcov, ktorí často silu živlov podcenia. Hora si vyžiadala už vyše 300 životov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Trekkers (@trekkersofindia),

Volusia County – Florida

Florida má jedny z najkrajších pláží na svete, ale plavci by si tu mali dávať pozor na žraloky. V roku 2017 sa v tejto oblasti vyskytlo deväť žraločích útokov z celkového počtu 88 hlásených na celom svete. Žiadny z incidentov sa tu, našťastie, neskončil smrťou. No už o rok neskôr sa tu vyskytlo o 6 viac útokov, čím sa okres Volusia dostal na prvé miesto v tejto „kategórii“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jocasta (@jocastaway_adventures),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nebezpečenstvo