Ktoré slovenské skvosty vyzerajú na Instagrame najlepšie? Týchto 8

Kto by sa nerád pochválil krásnymi zábermi miest, ktoré navštívil - či je to turista, alebo domáci? A keď k celkovej atmosfére na fotke významne prispeje pekné okolie, či efektné nasvietenie, dokonalý príspevok na sociálnej sieti je na svete.

27.02.2020 07:00
debata

Slovensko je známe svojou očarujúcou prírodou s majestátnymi horami, romantickými starými uličkami historických miest aj veľkým počtom zámkov a hradov, ktoré sú mimoriadne fotogenické.

Týchto 7 miest však žiaden lovec záberov na Slovensku nemôže vynechať.

Tatry

Zhora, či zdola, v lete alebo v zime. Najmenšie veľhory sú pripravené pózovať a postarať sa o famózne zábery, ktoré sú vyslúžia mnoho „lajkov“.

Špeciálne obľúbené sú vyhradené vyhliadkové miesta, plesá, lyžiarske strediská či samotné vrcholky, z ktorých je dychberúci pohľad do hĺbky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Maroš | Slovakia | 23y (@maros.prb),

Modrý kostol

Jedna z najznámejších sakrálnych stavieb hlavného mesta má neopakovateľný výzor pripomínajúci modrú tortu. Secesný Kostol svätej Alžbety zo začiatku 20. storočia postavili podľa projektu budapeštianskeho architekta Ödöna Lechnera a bol jedným z jeho posledných veľkých diel. Absolútne všetko je na chráme ladené do jedného odtieňa, vrátane strechy či lavíc vnútri. Tento unikát si jednoducho pýta fotku!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anna & Trevor |Travel Couple (@delightfultravellers),

Spišský hrad

Čo by to bolo za Slovensko na Instagrame bez najväčšieho hradu v strednej Európe? Stredoveký komplex z 12. storočia sa zapáčil aj filmovým štábom, ktoré tu nakrútili zábery filmov ako Dračie srdce, Kull dobyvateľ, Lev v zime či Posledná légia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SLOVAKIA | #ThisIsSlovakia (@thisisslovakia),

Domica

Jaskyňa, ktorá leží na slovensko-maďarských hraniciach, je súčasťou jaskynného systému s dĺžkou 25 kilometrov a od roku 1995 je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je najznámejšou a najdlhšou jaskyňou Národného parku Slovenský kras. Pozornosť púta okrem svojej samotnej „vizáže“ najmä vzácnymi archeologickými nálezmi, ale aj hojným druhovým zastúpením netopierov. Komu sa ich podarí odfotiť a nevyrušiť?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marco Lavaggi (@marco_lvg),

Banská Štiavnica

Najromantickejšie mesto Slovenska? Podľa mnohých áno, a nie len vďaka Sládkovičovej Maríne. Hornaté banské mestečko v náručí kopcov a jeho stúpajúce a zasa klesajúce uličky spolu s jeho tehnickými pamiatkami sú zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Slavomír Červeň (@slavomir_cerven),

Slovenský raj

Národný park si potrpí na detaily. Svoju krásu dokáže odhaliť pred tými, čo majú dobrý postreh a oko na vhodný uhol záberu. Nájdete tu desiatky jaskýň, vodopádov a dramatických kaňonov. O špeciálne efekty sa postarajú drevené chodníky ponad riavy či kovové rebríky prikuté k skalám.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Poď do raja (@poddoraja),

Oravský hrad

Jeden z najočarujúcejších hradov sa dramaticky týči ako „orlie hniezdo“ na mohutnej skale nad riekou Orava. Okrem jeho exteriéru zaujmú aj mučiace nástroje a historické zbrane, ktoré sú vnútri vystavené; pokojnú, mierovú atmosféru zasa ponúkne hradná kaplnka. A v stáročných chodbách medzi 154 miestnosťami možno stretnete aj Drakulu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Castles Fairytales World (@castellidelmondo),

UFO

Kto nemal ešte tú česť vidieť na vlastné oči „neidentifiko­vateľný lietajúci objekt“, mal by navštíviť Bratislavu. Z vyhliadkovej terasy nad Novým mostom, ktorý sa klenie ponad Dunaj, je perfektný výhľad na mesto a zdola táto diskovitá stavba zasa dokonale dotvára panorámu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Giuseppe Zaccardi (@giuseppe_zaccardi_ph),

Bigseventravel­.com; Wikipedia.org; Ssj.sk; Oravskemuzeum.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Instagram