Slovensko momentálne patrí podľa analytikov k top 11 najbezpečnejším krajinám sveta

Pandémia nového koronavírusu zasiahla takmer všetky krajiny planéty. Niektoré sú na tom lepšie a darí sa im udržať počet nakazených na minimálnych číslach. Iné štáty riziko podcenili alebo zareagovali neskoro.

01.04.2020 12:08
debata (9)

Podľa portálu Deep Knowledge Group patrí Slovensko medzi jedenástku krajín sveta, ktorá je aktuálne najbezpečnejšou čo sa týka šírenia ochorenia COVID-19.

Údaje aktualizované pre 1. apríl 2020 ukazujú, že naša krajina sa umiestnila na výbornom 11. mieste, po Izraeli, Singapure, Novom Zélande, Hongkongu, Tchajwane, Japonsku, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku a Južnej Kórei.

Pre porovnanie, ešte 29. marca sa Slovensko nachádzalo na 3. priečke, po Izraeli a Singapure.

Najlepšie si v liečbe nakazených novým koronavírusom počínajú Singapur, Južná Kórea, Hongkong, Tchajwan, Čína, Japonsko, Nemecko, Rakúsko, Izrael či Spojené arabské emiráty.

Na opačnej strane – najbezpečnejšie krajiny v čase pandémie koronavírusu sú Taliansko, Indonézia, Španielsko, Irak, Irán, Holandsko, Francúzsko, USA, Spojené kráľovstvo a Filipíny.

Informácie, podľa ktorých vznikli tieto rebríčky, pripravuje skupina Deep Knowledge Group. Údaje zbierali ručne z verejne dostupných zdrojov vrátane Svetovej zdravotníckej organizácie, Univerzity Johna Hopkinsa, King's College London, Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus