Experti sa zhodli: Toto je najbezpečnejšia letná dovolenka

Nový koronavírus sa darí krotiť, no hrozba je stále tu a opatrnosť je na mieste. Leto sa však blíži a mnohí premýšľajú, ako si užiť dovolenku a zároveň neohroziť svoje zdravie. Odborníci majú jasnú odpoveď - choďte kempovať.

09.07.2020 07:00
stan, stanovanie, turistka, cestovateľka, ráno,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Preplnené rezorty sú nateraz úplnou chimérou, viaceré krajiny pozvoľna otvárajú svoje hranice a snažia sa turistov prilákať do rezortov, kde platia prísne protiepidemio­logické pravidlá.

Stále však platí, že najbezpečnejší kontakt s ľuďmi je žiadny alebo minimálny. Dokonalé útočisko pred vírusom poskytuje šíra príroda, a odborníci sa zhodujú, že toto leto by malo byť v znamení stanov, karavanov, karimatiek a spacích vakov.

Táborenie v kruhu rodiny či s hŕstkou najbližších priateľov – za podmienky dodržiavania hygienických pravidiel – je ideálnym spôsobom, ako načerpať sily, oddýchnuť si, no zároveň ostať v izolácii zelenej náruče matky prírody.

Podľa odborníkov medzi ďalšie činnosti s nízkym rizikom nákazy patrí cvičenie či pobyt na dostatočne veľkej pláži, kde sa dá zachovávať primeraný odstup od ďalších dovolenkárov. Naopak, medzi viac rizikové aktivity patrí navštevovanie klubov, bohoslužieb, prípadne nákupných centier.

Matadornetwor­k.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #stanovačka #letná dovolenka #kempovanie #koronavírus #Covid-19