Vedci ukázali prstom na najnebezpečnejšie sedadlo v lietadle. Vyhýbajte sa mu

Aj keď sa momentálne lietanie neodporúča, ak už musíte cestovať, vyhnite sa tomuto miestu za každú cenu.

06.08.2020 07:00
cestovanie, lietadlo, nohy, trombóza Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Lietanie je stále veľmi riskantné, dokonca aj keď sa niektoré krajiny znova otvárajú a letecké linky obnovujú. V lietadle je nemožné dodržať odporúčané spoločenské odstupy, no stále existujú viac a menej bezpečné sedadlá.

Odborníci odporúčajú vyhýbať sa miestam pri uličke, píše Bestlifeonline.

Aj keď tieto miesta poskytujú viac vytúženého miesta na nohy a prípadne možnosť bezproblémového odchodu na toaletu, sedenie na týchto miestach vystavuje pasažierov zvýšenému riziku nákazy. Okoloidúcim sa prakticky nepodarí nedotknúť sa žiadneho sediaceho.

Okolo totiž chodia hore-dole letušky aj ostatní cestujúci smerujúci na toaletu a z nej naspäť. Navyše, ľudia sediaci pri uličke najčastejšie aj vstávajú. Podľa štúdií prejde počas letu uličkou 80 % pasažierov sediacich na sedadlách pri uličke, 60 % pasažierov zo stredných sedadiel a 40 % pasažierov zo sedadiel pri okne.

Ak teda hľadáte najbezpečnejšie miesto v lietadle, vyberte si sedadlo pri okne. Vedci hovoria, že cestujúci, ktorí sedia pri okne a nevstávajú počas letu, majú najnižšie riziko nákazy.

Mnoho leteckých spoločností v poslednej dobe aj prestalo predávať stredné miesta, a tak pasažieri sediaci pri okne majú ešte viac súkromia a bezpečnosti.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #lietanie #koronavírus #Covid-19