Google prezradil, kam turisti túžia po 'lockdowne' cestovať. Jednotka neprekvapí

Domáca dovolenka je fajn, no ľudí neprestal lákať svet a diaľky ani počas koronakrízy. Stále túžia navštíviť cudzie krajiny a spoznať nové miesta.

21.09.2020 07:00
debata

Známa spoločnosť, ktorá sa zaoberá online spracovaním žiadostí o vízum a asistenciou pri ich vybavovaní, Official-esta.com, nedávno použila nástroj Google Keyword Planner, aby zistila, ktoré krajiny ľudia najviac vyhľadávali a kam sa tešia po znovuotvorení hraníc a oživení cestovania, píše Travelpulse.

Sledovala kľúčové slová ako Lety do cieľa X, Prázdniny v destinácii X… Tu je top 10 tých, ktoré vzbudili pred poslednou tretinou roka 2020 najväčší záujem.

10. Austrália

Cestovatelia sa nemôžu dočkať návštevy „protinožcov“. Austrália má za posledný rok 1 174 920 vyh­ľadávaní z celého sveta. Krajina, ktorá v rebríčku tesne tromfla Nový Zéland a Čínu, sa však ešte musí znovu otvoriť cestovnému ruchu.

Foto: SITA/AP, Rick Rycroft
Aborigénec / Austrália / domorodec /

9. Japonsko

Napriek prísnym cestovným obmedzeniam je Japonsko stále v povedomí cestujúcich po celom svete a každoročne zaznamenáva 1 257 360 vyh­ľadávaní. Krajina mala byť toto leto hostiteľom olympijských hier, namiesto toho v júli hlásila iba 3 800 návštevníkov, čo znamená štvrtý mesiac po sebe medziročný pokles o 99,9 percenta.

Dievčatko siaha na model Doraemona, jedného z... Foto: SITA/AP, Shizuo Kambayashi
Japonsko, mačky, dieťa, dievčatko Dievčatko siaha na model Doraemona, jedného z populárnych japonských postavičiek.

8. Turecko

Turecko toto leto otvorilo svoje hranice pre cestujúcich, a toto rozhodnutie pravdepodobne zvýšilo záujem o túto krajinu. Podľa prieskumu Official-esta.com vyhľadávalo Turecko 1 459 920 záu­jemcov.

Turecko Foto: SHUTTERSTOCK
Turecko, dovbolenka, turizmus Turecko

7. Grécko

Grécko bolo toto leto jednou z prvých krajín, ktoré sa znovu otvorili zahraničným turistom, a vďaka 1 468 440 ročným vyhľadávaniam z celého sveta mu patrí siedme miesto.

Atény Foto: SHUTTERSTOCK
Atény, Grécko Atény

6. Kanada

Kanada naďalej drží svoje hranice uzavreté pre cestujúcich z niektorých krajín, ale zdá sa, že toto rozhodnutie nemá negatívny vplyv na záujem o severoamerickú krajinu, ktorá je s viac ako 1,5 miliónom vyhľadávaní ročne na šiestom mieste.

Quebec Foto: SITA/AP, Cal Woodward
Quebec, Kanada, los, medveď, sob Quebec

5. Španielsko

Španielsko, ktoré je jednou z najnavštevo­vanejších krajín na svete, zostáva vyhľadávaným vytúženým cieľom aj naďalej. Podľa štatistík ho vyhľadáva ročne viac ako 1,5 milióna cestovateľov.

Sagrada Familia. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Sagrada Família, Barcelona, Španielsko, chrám, bazilika, kostol Sagrada Familia.

4. Thajsko

Thajsko je už dlho obľúbeným dovolenkovým miestom, ale exotická ázijská krajina bola toto leto pre zahraničných návštevníkov neprístupná. Tamojšie úrady zvažovali, že hranice ostanú zatvorené až do konca roka 2020, no najnovšie sa spomína termín október.

Thajsko má v ponuke perlu menom Bangkok. Foto: SHUTTERSTOCK
Thajsko, Bangkok Thajsko má v ponuke perlu menom Bangkok.

3. Mexiko

Populárne turistické oblasti ako Los Cabos a Riviera Maya a mnohé ďalšie krásne pláže lákajú. Google prezradil, že dovolenku v krajine vyhľadávalo 1 722 360 turistov.

Krásna Mexičanka pred štadiónom vo Fortaleze. Foto: SITA/AP, Felipe Dana
Mexiko, Holandsko Krásna Mexičanka pred štadiónom vo Fortaleze.

2. Maldivy

Maldivy, na veľkú radosť nedočkavých cestujúcich, opätovne otvorili svoje hranice 15. júla. Turistov priťahujú prvotriedne pláže juhoázijského ostrovného národa a úchvatné bungalovy nad vodou.

Maldivy sú snom mnohých cestovateľov. Foto: flog.pravda.sk/endless-world
Maldivy Maldivy sú snom mnohých cestovateľov.

1. Taliansko

Fanfáry pre víťaza, krajinu, ktorú najmä na začiatku koronakríza tvrdo postihla, no nestratila sa z hľadáčikov cestovateľov. Taliansko s jeho históriou, architektúrou, módou, jedlom, plážami a pozitívnym prístupom k životu láka rovnako ako kedykoľvek predtým. Podľa údajov z Google získal ročne 2 milióny vyhľadávaní, čo je oproti druhým Maldivám výrazný rozdiel o viac ako 140 000.

Riomaggiore, Cinque Terre Foto: Jana Kollárová, Pravda
Taliansko, Cinque Terre Riomaggiore, Cinque Terre

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cestovanie #rebríček