Lietadlo preletí ponad 99 posvätných miest, pasažieri sa budú modliť

Často sa stáva, že počas desivých turbulencií sa na palube lietadla ozývajú spontánne modlitby a prosby o záchranu adresované rôznym božstvám. Nápad, s ktorým prišla letecká spoločnosť, tiež zahŕňa náboženské verše, no v úplne inej situácii.

27.11.2020 07:00
debata (1)

Letecké spoločnosti prišli v poslednom roku o väčšinu zákazníkov a ich príjmy sa rekordne prepadli. Niektoré preto hľadajú – aj mimoriadne kreatívne – spôsoby, ako prilákať ľudí na palubu, a to vyhliadkovými let­mi.

Podobne na to podľa CNN šla aj letecká spoločnosť Thai Airways, ktorá predstavila „výlet“ nazvaný Thajský magický zážitok na palube. Pod týmto záhadným názvom sa ukrýva trojhodinový vyhliadkový let nad niektorými z najposvätnejších budhistických náboženských miest Thajska, pričom cestujúci budú počas letu recitovať mantry.

Uskutoční sa 30. novembra a lietadlo s veriacimi vzlietne z Bangkoku. Pasažieri preletia ponad vyše 99 posvätných miest, ako je Wat Arun a Chrám smaragdového Budhu v Bangkoku, Phra Samut Chedi v Samut Prakarne, Wat Phra Boromma That Chaiya v Surat Thani a pamiatky UNESCO v Sukhothai a Ayutthayi.

Nezvyčajný religiózny let obíde 31 zo 77 thajských provincií a potom sa vráti do hlavného mesta Thajska. Budhistické mantry bude na palube počas letu spievať dr. Khata Chinbunchon, celebritný veštec a odborník na históriu náboženstva.

Viceprezident spoločnosti Thai Airways Wiwat Piyawiroj vo vyhlásení uviedol, že tento let bude súčasťou plánu thajskej vlády na podporu domáceho cestovného ruchu v krajine.

Letenky na budhistický let stoja od 5 999 bahtov (165 eur) v ekonomickej triede, po 9 999 bahtov (275 eur) v prémiovej triede.

Lety aj plavby

myšlienkou vyhliadkového letu prišla už skôr aj austrálska spoločnosť Quantas, ktorá ponúkla cestujúcim „let do neznáma“. Letenky sa vypredali najrýchlejšie v jej histórii, a pritom nešlo o žiaden superlacný lístok – pasažieri zaň zaplatili až 2 765 dolárov. Dopravca Austrálčanov počas siedmich hodín povozil ponad krajinu, ukázal im zhora ikonické turistické miesta a let sa začal aj ukončil v Sydney.

Nad Hongkongom zasa krúžili pasažieri 75 minút, počas ktorých horúčkovito cvakali svoje mesto z vtáčej perspektívy a snímky uverejňovali na Instagram.

A okrem letov nikam vznikli aj plavby nikam. Singapurská rada pre cestovný ruch ohlásila dva takéto výlety, okružné plavby, s polovičnou kapacitou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Thajsko