Záhadný monolit sa tento raz objavil v Kalifornii. Zmiznutie z Utahu je objasnené

Zvedavci z Kalifornie sa hrnú k ďalšiemu kovovému monolitu, ktorý sa objavil na vrchole hory Pine Mountain, a to len niekoľko dní po tom, ako sa objavil a následne zmizol z púšte v Utahu a z vrchu kopca Bâtca Doamnei v Rumunsku.

03.12.2020 15:30
debata (4)

Desiatky miestnych turistov podnikli podľa Daily Mail cestu na vrchol hory v Atascaderu, aby vyfotografovali stĺp, ktorý sa tam v stredu záhadne objavil.

Zdá sa, že obelisk je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele, tri kusy sú navzájom zvarené a znitované v rohoch. Podobne ako predošlé stĺpy, aj tento je vysoký asi 3 metre a široký asi 45 centimetrov, uvádza Atascadero News.

Monolit na Pine Mountain nie je, na rozdiel od toho z Utahu, pripevnený k zemi. Odhadom váži ako 90 kilogramov a dá sa po zemi posúvať.

Svet posledné dni obleteli správy o tom, ako úradníci, ktorí z helikoptéry počítali ovce v púšti v Utahu, náhodou objavili záhadný kovový monolit.

Nechceli prezradiť presné miesto, aby sa turisti v honbe za dobrodružstvom uprostred pustatiny nestratili, no nadšencom sa aj tak podarilo ho objaviť. Po krátkej vlne senzácie však tento stĺp zmizol.

O niekoľko dní informovali o objavení podobného stĺpu aj rumunské médiá. Lesklý monolit stál na hore v rumunskej horskej župe Neamt, blízko starodávnej pevnosti, no už o štyri dni aj tento stĺp zmizol.

Miestna polícia dokonca už vyšetruje nelegálne nainštalovanie stavby, ktorá bola od 27. novembra umiestnená v chránenej archeologickej oblasti.

To však nebránilo, aby sa vynárali rôzne špekulácie o pôvode týchto štruktúr; jedni tvrdili, že ide zrejme o dielo umelcov, iní pripúšťali, že by mohli mať mimozemský pôvod, podobne ako je to v sci-fi filme Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírna odysea.

V utorok sa objavili snímky štyroch mužov, ako v hlbokej noci odstránili podivný trojuholníkový stĺp z púšte v Utahu. Prevalili ho a odniesli na fúriku. Jedným z mužov bol Sylvan Christensen, ktorý sa k tomu priznal na Instagrame.

Ten sa pre portál DailyMail.com vyjadril, že tak chceli zabrániť vlne senzácie, ktorá sa okolo monolitu zdvihla a náporu nadšených hľadačov záhad, aby tak ochránili panenskú prírodu so všetkým jej bohatstvom.

„Ľudia sem cestovali autami, autobusmi, dodávkami, vrtuľníkmi, lietadlami, vlakmi, motocyklami aj elektrobicyklami, a nie je tu ani parkovisko. Nie sú tu ani toalety – a áno, špinenie púšte je priestupok,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #záhada #monolit