Rebríček: Toto sú najbezpečnejšie letecké spoločnosti roka 2021

Lietať rýchlo a bezpečne. Kto sa už odhodlá sadnúť do lietadla, určite sa poteší týmto dvom kritériám. Nech je cesta do cieľa krátka a nech je tu istota, že pilot vie, čo robí a že riadi spoľahlivý stroj.

17.04.2021 07:00
debata

Internetový portál zameraný na hodnotenie leteckých spoločností AirlineRatings.com zverejnil rebríček najbezpečnejších leteckých dopravcov sveta. Najlepšie hodnotenie získala austrálska spoločnosť Qantas.

Medzi nízkonákladovými leteckými spoločnosťami je na prvom mieste Air Arabia zo Spojených arabských emirátov.

Rebríčky vznikli na základe posudzovania 385 dopravcov, ktorých portál monitoruje.

Pri hodnotení najbezpečnejších leteckých spoločností na svete berie AirlineRatings.com do úvahy komplexnú škálu faktorov, ktoré zahŕňajú: záznamy o haváriách leteckých spoločností a vážnych udalostiach, audity riadiacich a priemyselných orgánov letectva, vládne audity, špičkové bezpečnostné iniciatívy, a vek vzdušnej flotily.

Qantas, ktorý je najstaršou nepretržite fungujúcou leteckou spoločnosťou na svete, si vyslúžil prvé miesto zaslúžene – počas svojej 100-ročnej histórie dokázal, že v oblasti bezpečnosti je neporaziteľný a až do súčasnosti sa považuje za najskúsenejšiu leteckú spoločnosť.

Austrálska letecká spoločnosť dokáže najlepšie monitorovať svoje lietadlá v reálnom čase, zaznamenávať letové údaje na monitorovanie výkonu stroja a má spoľahlivý systém na automatické pristávanie.

Všetky bezpečnostné vylepšenia, ktoré sa objavili v letovom priemysle za posledných 60 rokov, začal využívať Qantas vždy prvý alebo druhý na svete.

Top 20 najbezpečnejších leteckých spoločností roku 2021

Tu je rebríček dvadsiatky najlepší, ale ako poznamenáva portál, sú medzi nimi minimálne rozdiely a všetky sú veľmi spoľahlivé:

  1. Qantas
  2. Qatar Airways
  3. Air New Zealand
  4. Singapore Airlines
  5. Emirates
  6. EVA Air
  7. Etihad Airways
  8. Alaska Airlines
  9. Cathay Pacific Airways
  10. British Airways
  11. Virgin Australia / Virgin Atlantic
  12. Hawaiian Airlines
  13. Southwest Airlines
  14. Delta Air Lines
  15. American Airlines
  16. SAS
  17. Finnair
  18. Lufthansa
  19. KLM
  20. United Airline

Top 10 najbezpečnejších nízkonákladových leteckých spoločností roku 2021

Stránka AirlineRatings.com vydala aj rebríček 10 najlepších a najbezpečnejších nízkonákladových spoločností. Tu sú zoradené v abecednom poradí:

  • Air Arabia
  • Allegiant
  • easyjet
  • Frontier
  • Jetstar Group
  • Jetblue
  • Ryanair
  • Vietjet
  • Westjet
  • Wizz

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #Qantas #letecké spoločnosti