Španielsko chce už v júni otvoriť hranice turistom. Spustí digitálny certifikát

Krajina paelly, flamenka a futbalu sa chystá zaviesť virtuálne zdravotné osvedčenie, aby tak znovu mohla naplno obnoviť cestovný ruch. Španielsky minister cestovného ruchu Fernando Valdés uviedol, že krajina je pripravená vyskúšať systém digitálnych certifikátov.

11.05.2021 07:00
Alicante, Španielsko, mesto, pláž Foto: ,
Španielske pláže volajú po turistoch. Ilustračné foto.
debata

Digitálny certifikát bude obsahovať informácie o tom, či už je turista úplne zaočkovaný, či mal negatívny test na prítomnosť koronavírusu alebo či sa zotavil z ochorenia COVID-19, informuje Matador Network.

Systém týchto certifikátov sa na španielskych letiskách spustí už v máji.

Európska únia ako celok pracuje na pláne bezpečného naštartovania cestovného ruchu už toto leto.

Aj francúzsky premiér Emmanuel Macron nedávno vyhlásil, že jeho krajina pracuje na digitálnom certifikáte, ktorý by umožnil opätovné spustenie cestovania do krajiny galského kohúta.

K snahe o otvorenie svojich hraníc pre zahraničných cestujúcich za určitých podmienok sa pridali aj ďalšie európske krajiny ako Malta, Grécko a Island. Požadujú buď plné zaočkovanie, alebo negatívny test na COVID-19.

Španielsko uzavrelo svoje brány pre cestujúcich na jar 2020 a utrpelo značné hospodárske straty najmä v turistických mekkách ako Barcelona, ​​Baleárske ostrovy a mnoho prímorských miest.

Systém digitálnych certifikátov by mal vdýchnuť nový život bojujúcemu odvetviu hotelierstva, reštauratérstva a cestovného ruchu v krajine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #koronavírus #Covid-19 #očkovanie proti covidu