Più notti, più sogni! Taliansko láka do Ríma na 2 noci úplne zdarma

Stredotaliansky región Lazio, ktorý je domovom večného mesta Rím, prišiel so zaujímavou ponukou - v rámci kampane Più notti, più sogni - Viac nocí, viac snov, ponúka dovolenkárom bezplatné noci navyše. Iniciatíva vznikla v rámci snahy prilákať cestujúcich do tohto regiónu a oživiť miestny turistický priemysel, ktorý bol ťažko zasiahnutý pandémiou.

24.06.2021 07:00
Taliansko, Rím, sochy, fontána Foto: ,
Fontána štyroch riek v Ríme na námestí Piazza Navona. Ilustračné foto.
debata

Všetci návštevníci očarujúceho regiónu – politického aj kultúrneho srdca krajiny – ktorí si rezervujú dovolenku na najmenej tri po sebe nasledujúce noci, dostanú ako darček ďalšiu noc zadarmo.

A dve noci zdarma dostanú turisti, ktorí si v Laziu rezervujú minimálne päť nocí, informuje Italy Magazine.

Región obmývaný Tyrrhenským morom vyčlenil na kampaň až 10 miliónov eur. Všetky partnerské organizácie a ubytovacie zariadenia zapojené do kampane budú zverejnené na webových stránkach Visit Lazio. Akcia s bonusovými nocami začne fungovať od 1. júla a bude platiť do vyčerpania desaťmiliónového balíka.

Cieľom tejto iniciatívy je povzbudiť návštevníkov, aby objavili celé Lazio, nie len slávny Rím. Zapojené sú okrem Ríma aj všetky provincie – Frosinone, Rieti, Viterbo a Latina.

Lazio je pestré a ponúka aj hory a ďalšie zaujímavé mestá plné histórie a umenia. Turisti si môžu si vybrať z 11 pláží ocenených modrou vlajkou.

V rámci propagácie chce miestna organizácia cestovného ruchu spropagovať menej známe lokality ako Rímsky park akvaduktov, „umierajúce mesto“ Civita di Bagnoregio, posvätný les Bomarzo s obludnými sochami či hrad Santa Severa. Všetky miesta budú na jednom mieste zhromaždené pod hashtagom #FaiUnSaltoNelLazio (Skok do Lazia).

Iniciatíva Lazia prichádza v čase, keď Taliansko začína otvárať svoje hranice medzinárodným cestujúcim.

Plne zaočkovaní cestujúci z krajín EÚ a krajín schengenského priestoru môžu vstúpiť bez karantény. Po príchode je stále povinné predložiť negatívny výsledok testu Covid-19, nie staršieho ako 48 hodín.

Pozrite si aj reláciu Ide o peniaze o výberoch, platbách a zmenách peňazí na dovolenke v zahraničí:
Video
Ide o peniaze s Mariánom Búlikom (OVB Allfinanz Slovensko) - o používaní peňazí a kariet na dovolenke v zahraničí. Odvysielané 23. 6. 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rím #Lazio Rím