Čech Lukáš sa vydal na nebezpečnú cestu na hranicu medzi Čínou a KĽDR. Ako ujsť do Kórey?

Dangdong. Rieka Ja-lu (kórejsky Amnokkang) tvorí hranicu medzi Čínskou ľudovou republikou a KĽDR. Hranicu medzi civilizáciou a divočinou.

23.05.2022 06:00
debata
Video
MALL.TV: Nebezpečná cesta na rieku Ja-lu, hranicu medzi Čínou a KĽDR

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy a MALL.TV.

Čočík, alias Lukáš Codr, Čech, ktorý žil a pracoval v Číne takmer 10 rokov, vás prostredníctvom svojich videí sprevádza touto obrovskou krajinou a ukazuje vám miesta, ľudí a zvyky tak, ako vám neukáže žiaden turistický sprievodca.

Tento raz sa vydal na vzrušujúcu cestu na miesto, kde sa stretajú dva úplne rozdielne svety, do nebezpečnej časti na sever od Dangdongu a neohrozene sa vydá aj priamo na rieku Ja-lu.

Čočík vám ukáže aj kúsok, kadiaľ by sa počas odlivu dalo dostať do KĽDR takmer suchou nohou.

Alebo miesta, kde môžete s drinkom v ruke z čínskeho brehu pozorovať kórejský breh – dokonca tu sú aj vyhliadky.

V Dangdongu sú podivuhodné mosty: jeden po ochladnutí vzájomných politických vzťahov ani neotvorili – zatvorený cestný most sa končí v polovici rieky, funguje aspoň ten železničný.

čočík, mall.tv Čítajte viac Automobilový boom v Číne: Ako sa tu robí autoškola? A sú chodci v bezpečí? čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Dva dni vo vlaku: Čech sa vydal 1700 km naprieč Čínou. Čo zaberá na otravných spolucestujúcich? čína, čočík, mall.tv Čítajte viac Aké sú čínske mobilné aplikácie? Na míle pred Západom
debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #mall.tv #Na vlastný čočík