Dovolenka v Chorvátsku za dobrý peniaz? Tu je 7 kempov, v ktorých si užijete leto a ušetríte

Zo všetkých strán počuť, že Chorvátsko tento rok zdvihlo ceny a dovolenka v obľúbenej krajine sa tak predraží. Skvelou alternatívou k hotelom sú však kempy - svoju vysnenú dovolenku na Jadrane si užijete rovnako, no nebude vás stáť "majland". Tu je niekoľko tipov na príjemné kempy pre rôzne kategórie dovolenkárov.

29.06.2022 06:00
debata

Kempingy dávno nie sú nepohodlným nízkorozpočtovým riešením na úrovni spania pod širákom. Ponúkajú dobré vybavenie a bonusom môže byť blízkosť prírody, vôňa typických chorvátskych borovíc či čerstvý vzduch a šum mora spievajúceho vám uspávanku.

Pobyt v chorvátskych kempingoch ponúka navyše možnosti objaviť nevyšliapané cesty, ktoré vedú ku panenskej prírode, súkromnej pláži bez davov či pokojným smaragdovým jazerám.

A kto toho pokoja bude mať už dosť, môže sa vybrať za adrenalínom, väčšina lokalít totiž ponúka aj dobrodružné športy a možnosť výletov do miest.

Veľkým bonusom pobytu v kempingu sú príjemné ceny najmä v porovnaní s hotelovými pobytmi v podobnom prostredí.

Pre obdivovateľov prírodných skvostov: Kemping Plitvice

Národný park Plitvické jazerá je jednou z najkrajších častí stredného Chorvátska. Najstarší národný park v krajine je domovom reťaze 16 jazier spojených vodopádmi. Najlepšie si ich vychutnáte na výlete loďou alebo z jedného z chodníkov, ktoré sa tiahnu ponad jazerá.

Okolie ponúka aj dobrodružné športy, od zipliningu cez paragliding až po rafting na divokej rieke.

Video
Ide o peniaze: Aká drahá bude tohtoročná dovolenka v Chorvátsku? Odpovedá podnikateľ v cestovnom ruchu Stanko Delič. Premiéra 22. 6.
lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac Juhoslovanské letisko ukryté v kopci: Cesta k nemu vedie cez míny, chemikálie a hroziace kolapsy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kemping #Chorvátsko #kemp