Totálny chaos, hlási najvyťaženejšie letisko v Európe: Naraz sa zrušilo 30 letov

Leteckých pasažierov vo štvrtok ráno zasiahol „totálny chaos“ na Heathrowe po tom, čo letisko nariadilo zrušenie letov, pretože ich nedokázalo zvládnuť.

02.07.2022 06:00
debata
Lietadlo / Slnko / Počasie / Čítajte viac Európske leto v ohrození: Letiská stále čelia masovému nedostatku personálu

Tisíce cestujúcich ochromil nečakaný krok, ktorý viedol k zrušeniu 30 letov počas rannej špičky.

Niektorí cestujúci sa dokonca nedozvedeli, že ich lety sa zrušili, až kým neprišli na najrušnejšie letisko v Spojenom kráľovstve. Zistili to až pri registrácii.

Nespokojní pasažieri na sociálne siete písali svoje nepríjemné zážitky, opisovali totálny chaos, sťažovali si na zrušené lety British Airways a nulový zákaznícky servis.

Na internete sa objavili osobné príbehy ľudí, ktorí mali letieť na dovolenku, ale posledné štyri hodiny strávil vo viacerých radoch na letisku Heathrow.

LUNAR-ECLIPSE/SUPERMOON Čítajte viac Ako to robí? Toto letisko je najlepšie v Európe už celých 18 rokov!

Hovorca Heathrowu uviedol, že letisko „požiadalo letecké spoločnosti, aby zrušili 30 letov v rannej špičke“, pretože očakávali viac cestujúcich, „ako má letisko v súčasnosti kapacitu na obslúženie“.

Dodal, že postihnutých pasažierov prerezervovali na iné lety mimo špičky a zároveň sa ospravedlnil za nepríjemnosti, ktoré narušili ľuďom ich cestovné plány.

„Tvrdo pracujeme na tom, aby sme zabezpečili, že každý bude mať toto leto bezproblémovú cestu cez Heathrow, a najdôležitejšie je zabezpečiť, aby všetci poskytovatelia služieb na letisku mali dostatok zdrojov na uspokojenie dopytu.“

čočík, fejky Čítajte viac Anmani, Puna, Abibas... Kam až siaha kreativita čínskych falzifikátov?

British Airways vo vyhlásení uviedli, že v dôsledku požiadavky letiska Heathrow, aby všetky letecké spoločnosti upravili svoje cestovné poriadky, urobili niekoľko zmien.

Zákazníkom podľa sa letecká spoločnosť ospravedlnila a informovala ich o ich spotrebiteľských právach a ponúkla im alternatívne možnosti vrátane vrátenia peňazí alebo prerezervovania.

Cestujúci, ktorí v posledných týždňoch cestovali cez Heathrow, museli čakať v dlhých radoch a mnohým sa ich batožina objavila až po niekoľkých dňoch.

Letisko Londýn-Heathrow sa nachádza na západe Londýna, v mestskej časti Hillingdon. Názov nesie podľa osady Heathrow, ktorú v roku 1944 kvôli výstavbe letiska zrovnali so zemou.

Heathrow je podľa počtu odbavených cestujúcich najvyťaženejšie letisko v Európe a siedme najvyťaženejšie na svete. Vďaka veľkému počtu medzinárodných letov je ale podľa počtu cestujúcich pri nich odbavených najväčšie na svete.

Existujú preto obavy, že vážne narušenia dopravy sa budú opakovať aj počas obdobia letných prázdnin, keď je nápor najväčší.

lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Žena strávila 5 hodín zamknutá na WC lietadla kvôli pozitívnemu COVID testu, video zavesila na TikTok

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Heathrow