Tajomstvo leta 2022: Nečakajte na last minute. Akciovú letnú dovolenku si vyberajte s októbrovým termínom

Tohtoročné leto je spojené s rekordným záujmom o dovolenky, čo sa odráža aj na vypredanosti letov či dovolenkových rezortoch. S tým súvisia aj obľúbené ponuky typu last minute, ktoré dovolenkári poznajú ako jedny z najvýhodnejších ponúk na letnú dovolenku. Tento rok ich však očakávať nemajú, radia dovolenkoví špecialisti. Dovolenkári, ktorí hľadajú výhodné ceny obľúbených stredomorských destinácií, sa ich však nemusia vzdať ani tento rok - stačí posunúť termín na skorú jeseň.

11.08.2022 07:00
NEPOUZ, leto, pláž, dovolenka, cestovanie Foto:
Last minute tento rok očakávať nemáme, varujú špecialisti.
debata (1)

Last minute dovolenku tento rok presuňte na jeseň, radia dovolenkoví špecialisti. Najbližšie letné termíny sú podľa Pelikán.sk beznádejne vypredané a ceny neklesajú ani koncom leta. Najlepšou radou je podľa nich nečakať a reagovať na akciové ceny dovoleniek okamžite.

„Vypredanosť a vysoký záujem toto leto ovplyvnili práve obľúbené last minute ponuky, ktoré tento rok neprinášajú akciové cenovky, na aké sme bežne zvyknutí,” hovorí Lucia Miklošová z Pelikán.sk.

Odporúčaním je orientovať sa na skorú jeseň – tá dovolenkárom momentálne prináša výhodnejšie cenovky a následne aj menej turistov v destinácií. „Príkladom je napríklad Malorka, na ktorú v októbri chodia dovolenkovať domáci Španieli práve preto, že destinácia je prázdnejšou. Počasie a aj more stále dosahujú príjemné teploty, navyše klesajú aj cenovky. All inclusive dovolenka na Malorke sa tak začína na sume od približne 300 eur na osobu,” dodáva Miklošová.

NH Catania Centro 4*, Sicília

Pre cestovateľov, ktorí radi objavujú, je ideálnou možnosťou štvordňový citybreak v sicílskej Catanii. Ubytovaní budú v štvorhviezdič­kovom hoteli priamo v centre mesta na hlavnej ulici Via Etnea, ktorý je skvelým východiskovým bodom na objavovanie okolia. Sicílsky citybreak sa začína na cenovke od necelých 270 eur na osobu, v cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, spiatočný let z viedenského letiska a tiež bufetové raňajky.

Sicília, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Sicília, Taliansko Sicília, Taliansko

Amrey Sant Pau 2*, Barcelona

Katalánska Barcelona je jedným z top citybreakov slovenských dovolenkárov – vyberajú si ju počas celého roka. V teplejších mesiacoch láka na svoju prímorskú polohu, po zvyšok roka práve na kultúru či výbornú gastronómiu. Citybreak v Barcelone sa začína na cenovke od necelých 230 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, spiatočný let z viedenského letiska a stravovanie formou raňajok. Dvojhviezdičkový hotel má výbornú východiskovú polohu na spoznávanie, nachádza sa len zhruba desať minút od jednej z naj barcelonských pamiatok – kostola Sagrada Familia.

Barcelona, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Barcelona, Španielsko Barcelona, Španielsko
Než začne svadba, treba vyčistiť námestie.
Všetky mestá na sicílii majú rovnaký charakter.
+49To nie sú mafiáni, len dôchodcovia sledujú...

Relais Acropolis 3*, Nice

Spoznávať možno túto zimu aj juh Francúzska v krásnom prístavnom meste Nice. Cestovatelia budú ubytovaní v hoteli priamo v centre mesta, z ktorého sa za desať minút dostanú do starého mesta Nice. Pobyt vo francúzskom Nice sa začína na cenovke od necelých 310 eur na jednu osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na štyri noci, spiatočná letenka z Viedne a tiež stravovanie formou raňajok.

Nice, Francuzsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Nice, Francuzsko Nice, Francuzsko

Punta Negra 4*, Sardínia

Taliansky ostrov Sardínia nesie prezývku aj ako Karibik Európy. Práve s októbrovým termínom klesajú cenovky pobytov na juhu Európy aj o polovicu, čoho výborným príkladom je práve Sardínia. Stále príjemné teploty si vychutnajú cestovatelia pri pobytoch na Sardínii od necelých 310 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočnú letenku s odletom z Bratislavy alebo Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Sardínia, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Sardínia, Taliansko Sardínia, Taliansko

Cala Romani 3*, Malorka

Malorka je skvelou destináciou na návštevu počas skorej jesene. Pláže sú prázdne, ceny nižšie, ale teploty mora stále mimoriadne príjemné a dovolenke tak nič nebráni. Možnosťou je pobyt v rodinnom hoteli Cala Romani, ktorý sa začína na cenovke od necelých 310 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na štyri noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a stravovanie formou all inclusive. Hotel sa nachádza len pár minút chôdze od pláže Cala Domingos Gran, priamo v hoteli si možno vychutnať množstvo aktivít ako aj bowling či tenis.

Malorka, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malorka, Španielsko Malorka, Španielsko

Tora 3*, Malorka

Top voľbou slovenských dovolenkárov je hotel Tora na východnom pobreží. Hotel sa nachádza priamo v meste, ale len približne 100 metrov od obľúbenej pláže La Romana. Pobyt v hoteli Tora na Malorke sa začína na cenovke od necelých 310 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na štyri noci, spiatočná letenka z Bratislavy či Viedne, aj letiskový transfer či stravovanie formou polpenzie.

Malorka, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Malorka, Španielsko Malorka, Španielsko

Faros 4*, Cyprus

Ostrovný Cyprus je skvelou destináciou pre rodiny s deťmi, ale aj pre páry. Výbornou voľbou je napríklad letovisko Ayia Napa a konkrétne štvorhviezdičkový hotel Faros – nachádza sa len pár minút chôdze od obľúbenej pláže Limanaki. Štvorhviezdičkový pobyt na Cypre sa začína na cenovke od necelých 420 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na štyri noci, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou bufetových raňajok.

Ayia Napa, Cyprus Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Ayia Napa, Cyprus Ayia Napa, Cyprus
grecko, nepouzivat Čítajte viac Kam na dovolenku koncom leta? Výhodné pobyty hľadajte v Grécku NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať?
1 debata chyba
Viac na túto tému: #last minute #Pelikan.sk