Žiadne Rusko? Kdeže! Biznis je biznis: Európske aerolínie našli spôsob, ako obnoviť lety do Ruska

V reakcii na ruskú vojenskú inváziu na Ukrajinu uvalili mnohé krajiny sveta na agresora sankcie. Medzi nimi aj zastavenie letov z Európy do Ruska. Jedna európska letecká spoločnosť však vzhľadom na "dopyt po cestovaní" obnovila svoje lety. Našla si na to vlastný spôsob.

13.08.2022 06:00
debata (43)

Rovnako ako ostatné, aj maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air na konci februára dočasne pozastavila všetky lety do a z Ruska.

Teraz však nastala zmena: dcérska spoločnosť Wizz Air v Abú Zabí obnovuje každodenné lety medzi Spojenými arabskými emirátmi a Ruskom, pretože, ako sama tvrdí, jej zákazníci si túto linku žiadajú, píše Euronews. Európska letecká spoločnosť tak na svoje účely využíva dcérsku spoločnosť.

Tento krok, ktorý letecká spoločnosť oznámila pred pár dňami, vyvolal široké odsúdenie, používatelia sociálnych sietí používali vyjadrenia ako „peniaze nad morálkou“ a „podpora teroristov“. Rozhodnutie skritizovali aj odborníci, ktorí varovali, že spoločnosť si takto ničí reputáciu.

V novšom tweete Wizz Air uvádza, že „poskytuje 100 000 bezplatných leteniek na všetky kontinentálne európske a britské lety na nepretržitú podporu ukrajinských občanov“. Medzičasom tweet zo sociálnej site spoločnosť stiahla.

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Wizz Air