Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp

Niektoré letové dráhy - najmä v horách či na ostrovoch, kde nie je dostatok miesta - sú umiestnené celkom blízko obytných zón či iných rušných miest, a tak sú domáci alebo návštevníci často svedkami nevšedných predstavení: pristávajúce či vzlietajúce lietadlá im hučia len pár metrov nad hlavami. Jedni si plane spotting užívajú, iných chytá zdesenie. Veď už aj samotné videá sú dychberúce...

15.08.2022 06:00
debata (29)

Lietadlá sa svojim podvozkami takmer dotýkajú dovolenkárov napríklad na cyperskej pláži Mackenzie, no svoje o pozorovaní strojov zblízka vedia aj na gréckom Skiathose.

Letisko na tomto ostrove Severných Sporád je nízkymi pristávaniami známe, no video, ktoré posledné dni obletelo svet, možno zachytilo doposiaľ najnižší prelet, píše Fox News.

Lietadlo klesajúce na grécke letisko, ktoré preletelo nad ľuďmi stojacimi neďaleko dráhy mimoriadne nízko, je zachytené na video. Zábery, ktoré na YouTube zverejnil používateľ GreatFlyer, ukazujú Airbus A321neo spoločnosti WizzAir.

„To bolo úplne šialené!“ napísal jeden komentátor a pochválil filmára.

NEPOUZ, letisko, lietadlo, cestovanie Čítajte viac Plné letiská, omeškané lety a návrat superjumba. Aké dôsledky má pandémia v oblakoch? Poradíme vám, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam

Na pobreží sa zhromaždil malý dav, od pristávacej dráhy pozorovateľov oddeľovala len malá cesta a bariéra s ostnatým drôtom.

Jedného muža, ktorý stál blízko tejto bariéry, podvozok minul len o vlások.

Toto nie je jediné blízke video z letiska Skiathos, ktoré GreatFlyer zverejnil. Jeho kanál na YouTube obsahuje množstvo záberov vzletov a pristátí z tejto dovolenkovej destinácie.

lietadlo, doprava, letecká preprava, let, slnko, Čítajte viac Žiadne Rusko? Kdeže! Biznis je biznis: Európske aerolínie našli spôsob, ako obnoviť lety do Ruska lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac Juhoslovanské letisko ukryté v kopci: Cesta k nemu vedie cez míny, chemikálie a hroziace kolapsy násilie, modlitba Čítajte viac Turistky žalujú emirát pre násilné gynekologické prehliadky. Úrady zisťovali, či rodili

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #lietadlo #letisko