Dovolenkový horor: Lietadlo Wizz Air vzplanulo, pasažieri uviazli na týždeň v Rumunsku

Mal to byť ďalší z mnohých rutinných letov z Bukurešti do Liverpoolu, no niečo sa pokazilo. Keď stroj maďarského Wizz Air začal štartovať z pristávacej dráhy bukurešťského letiska, do niečoho narazil. Motory vzápätí podľa stokesentinel.co.uk vzbĺkli a začalo sa peklo.

02.10.2022 06:00
debata (1)

Lietadlo v utorok o 6.15 narazilo do kŕdľa vtákov, píše Daily News Hungary. Práve sa chystalo vzlietnuť, nos lietadla sa práve trochu nadvihol zo zeme a vtom narazil do skupiny operencov. Nebol to jeden vták, ale veľký kŕdeľ. Motor podľa Stokesentinel­.co.uk hneď nato vzbĺkol.

Plamene začali šľahať zo zadnej časti motora a potom zasiahli brzdy.

Po núdzovom pristátí letecká spoločnosť so sídlom v Maďarsku presunula odlet na 10:30. O 10.25 však podľa Lancs.live požiadala všetkých 150 cestujúcich, aby opustili lietadlo.

Keď si niektorí pasažieri uvedomili, že sa tak skoro domov nedostanú, začali „panikáriť“ a „plakať“.

Pasažierov nato informovala, že ich nový let do Liverpoolu odlieta až 8. októbra, takže musia čakať v Rumunsku viac ako týždeň.

Tri páry pasažierov odviezli do hotela vzdialeného štyri hodiny od medzinárodného letiska v Bukurešti. Po príchode im však manažér hotela oznámil, že pre nich nemajú žiadne voľné izby.

Následne museli čakať do neskorej noci, kým ich všetkých šiestich ubytovali do náhradnej nepoužívanej izby.

Wizz Air sa k problému zatiaľ nevyjadril.

lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp Mike Tyson Čítajte viac Poučenie do života: V lietadle najslávnejšieho boxera neotravujte, dopadnete tragicky pláž, bikiny, leto, dovolenka Čítajte viac Najhoršia destinácia leta 2022? Celá Európa! Toto si o nás myslí svet

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rumunsko #Wizz Air