Dovolenková kalkulačka: Vyráta, kde ušetríte a kam môžete za túto sumu vycestovať

Leto sa blíži, no ešte stále ostáva dosť času na šetrenie na dovolenku. Ak sa dokážete vzdať niektorých zbytočných výdavkov, môžete si užiť skvelý výlet alebo aj dlhší relax, je to len na vás. Nová kalkulačka, ktorá zohľadňuje aktuálne ceny dopravy aj pobytov, vám pomôže.

07.06.2023 06:00
žena, počítač, notebook Foto:
Vzdáte sa kávičkovania vonku, aby ste našetrili na dovolenku?
debata (1)

Online dovolenková kalkulačka Vacay Valuator, ktorú spustil portál Kayak, pomáha cestovateľom nastaviť rozpočet na dovolenku a zároveň im napovie, kde a koľko dokážu ušetriť, aby si ju mohli dovoliť.

Najprv zadáte, ktorých bežných výdavkov sa dokážete v mene dovolenky vzdať – nebudete nakupovať nové oblečenie? Alebo kozmetiku? Zlepšíte si zdravie aj rozpočet abstinovaním, vyhýbaním sa nočným klubom či nefajčením? Alebo si odhlásite predplatné Netflixu?

Video
Chystáte sa autom na dovolenku? Odborník radí, čo skontrolovať / Zdroj: TV Pravda

V dovolenkovej kalkulačke následne zvolíte trvanie šetrenia a aplikácia vyráta približnú sumu, ktorú si za dané obdobie môžete odložiť bokom.

„Na základe priemerných nákladov na niektoré predmety každodennej potreby si môžete vybrať, na čom ušetríte a na ako dlho," napísal portál k funkcii.

Vacay Valuator hneď potom ukáže, aké letecké trasy si môžete dovoliť za ušetrenú sumu.

Cestovatelia si môžu prispôsobiť rozpočet, aký majú k dispozícii, ak už majú niečo našetrené, a typ dovolenky, o ktorú majú záujem – od mestského výletu po plážovú dovolenku, rodinnú cestu alebo romantickú vychádzku.

NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur chorvátsko Krk Čítajte viac Osem miest Krku - osem dôvodov, prečo sa vybrať na dovolenku po moste na Zlatý ostrov more, pláž Čítajte viac Mafiánske praktiky? Turistky zažalovali plážový bar za účet 600 eur za 2 drinky a meze

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #kalkulačka