Najzaujímavejšie hotely, v ktorých je škoda vôbec ísť spať

Nemusia vyzerať len ako betónové či sklenené kocky. Stačí zapojiť kreativitu a zrazu sú z nich úchvatné diela, ktoré pozná celý svet a zákazníci čakajú v poradovníkoch, aby mohli zažiť niečo extra. Na noc v týchto hoteloch podľa cestovateľského portálu TripAdvisor len tak nezabudnete.

22.09.2015 07:00
debata (1)

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Huzhou, Čína)

Tento hotel by vyzeral veľkolepo aj bez úžasného doplnku, ktorý na prvý pohľad nevidieť. Stavba je známa pre svoj jedinečný tvar pripomínajúci podkovu či obrovskú nahryznutú šišku. Zdanlivo chýbajúca časť elipsy sa však nachádza pod hladinou vody, kde sa ramená spájajú a podvodný tunel ponúka nevídané výhľady.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Čína Foto: SHUTTERSTOCK
Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Huzhou, Čína, hotel Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Čína

Sun Cruise Resort (Donghae, Južná Kórea)

Dovolenka v boteli nie je ničím výnimočným, ak však loď miesto prístavu „kotví“ na vrchole kopca, o zábavu (a zásobu fotografií z cesty) je postarané. Pobyt v tomto hoteli prináša všetko, čo sa dá zažiť na luxusnej plavbe – nádherný výhľad na oceán, morské špeciality… Okrem morskej choroby.

Aurora Express (Fairbanks, Aljaška)

A keď je už reč o bývaní v dopravných prostriedkoch, prenocovanie ponúka aj omnoho konvenčnejší suchozemský stroj – vlak. V tomto však, na rozdiel od rýchlika Zemplín, určte neprespíte svoju stanicu, pretože Aurora Express je vyslúžilý vlak, ktorý je pevne zaparkovaný na svojom mieste. Každé kupé je vyzdobené tematicky podľa historických období Aljašky.

Hotel Costa Verde (Kostarika)

A do tretice zbierku dopravných hotelov dopĺňa Boeing 727 z roku 1965, ktorý navždy pristál v kostarickej džungli. Vyradené lietadlo prepravili z medzinárodného letiska v San Jose do národného parku Manuel Antonio, kde sa premenilo na luxusný apartmánový hotel, ktorý sedí na 15-metrovom pilieri. Z tejto výšky si hostia môžu vychutnať úchvatný výhľad na džungľu i oceán.

Inntel Hotel Zaandam (Amsterdam, Holandsko)

Toto ubytovacie zariadenie vyzerá, ako keby Holanďania len nastavali na seba svoje typické domčeky. Inšpirácia tradičnou architektúrou je zjavná a zelená fasáda hotela púta pozornosť už z diaľky. Hotel sa nachádza neďaleko vlakovej stanice Zaandam a od centra Amsterdamu je vzdialený len 12 minút.

Inntel Hotel Zaandam, Amsterdam Foto: SHUTTERSTOCK
Inntel Hotel Zaandam (Amsterdam, Holandsko) Inntel Hotel Zaandam, Amsterdam

Faralda Crane Hotel (Holandsko)

Holanďania sú, ako sa zdá, veľmi tvoriví a tušia možnosti biznisu tam, kde iní vidia len smetisko. Hotel Faralda Crane je vlastne v historickom žeriave, ktorý pôvodne slúžil v rokoch 1894 až 1979 amsterdamskej lodenici. Na vrchole 50-metrovej konštrukcie sú umiestnené tri apartmány, no komu by sa noc na takomto nezvyčajnom mieste nezdala dosť vzrušujúca, môže si hladinu adrenalínu zvýšiť skokom z ramena žeriavu z výšky takmer 50 metrov.

9-hodinový Capsule Hotel (Kjóto, Japonsko)

Ktokoľvek s klaustrofóbiou, silnou potrebou súkromia alebo plytkým spánkom, ktorý vyrušuje chrápanie, by sa tomuto miestu mal vyhnúť. Všetci ostatní si môžu vychutnať pobyt v kapsule pripomínajúcej zariadenie vesmírnej lode. Vnútri každého pelechu je vraj zabudovaný špeciálny systém, ktorý kontroluje spánkové fázy a pomáha dospieť k lepšiemu oddychu.

Hotel Ještěd (Česká republika)

Kto má rád sci-fi, nemusí hneď letieť na Mars, extraordinárny zážitok môže priniesť aj pobyt v hoteli Ještěd, ktorý sa týči vo výške 1 012 metrov nad morom na juh od Liberca. Na vrchole budovy v technistickom štýle zo 60-tych rokov sa nachádza televízny vysielač s rozhľadňou, ktorá ponúka nádherný panoramatický výhľad na krajinu. V dolnej časti je hotel spolu s reštauráciou. Priemyselný či technický ráz dodávajú aj také detaily ako zábradlia v interiéri vyrobené z vyradených kusov ocele.

Hotel Ještěd, Česko Foto: SHUTTERSTOCK
Hotel Ještěd, Česko, Hotel Ještěd, Česko

Spitbank Fort (Portsmouth, Anglicko)

Pevnosť Spitbank leží priamo uprostred mora. Z niekdajšieho betónového skladu zbraní je dnes luxusný súkromný ostrovček, kde návštevníci okrem postele môžu relaxovať aj v strešnom bazéne či saune a večer si vychutnať delikatesy z grilu. V cene za noc je zahrnuté aj strašenie údajným duchom, ktorý tu už roky máta turistov.

Free Spirit Spheres (Qualicum Beach, Britská Kolumbia)

Pobyt v guli zavesenej na strome vraj uvoľňuje ducha. Tieto podivuhodné izby sa nachádzajú v dažďovom pralese blízko pobrežia na ostrove Vancouver. Nepochybne ponúkajú úplne nový pohľad na svet a na život v spätosti s prírodou. Tri ručne vyrobené gule, nazvané Eve, Eryn, Melody, si turisti môžu prenajať na jednu noc. Už samotný výstup do gúľ je nezabudnuteľným zážitkom a brať si sem kufre na kolieskach by nebol najlepší nápad – návštevníci musia zdolať vratké zavesené mostíky a točité schodisko.

Wigwam Motel (Holbrook, Arizona)

V roku 1930 začal stavať Frank Redford po celej Amerike motely inšpirované pôvodnou americkou kultúrou. Bývanie v nie práve luxusných, ale dostatočne pohodlných típí stanoch si získalo mnoho fanúšikov, avšak dodnes prežili len tri takého indiánske motely.

Wigwam Motel, Holbrook Foto: SHUTTERSTOCK
Wigwam Motel (Holbrook, Arizona) Wigwam Motel, Holbrook

La Balade des Gnomes (Durbuy, Belgicko)

Drevený Trójsky kôň? Plachetnica s vlastným bazénom? To je nápaditý hotel s desiatimi izbami pre hostí, každá s jedinečným dizajnom inšpirovaným rozprávkou.

Zdroj: CNN.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hotely