Dovolenka snov: Cez Airbnb si prenajmete vlastný ostrov, a ani nestojí majland

Exotika, pláže, slnko, palmy, tyrkysové more, ryby, koraly... a tisíce turistov okolo vás. Máte chuť na zmenu, radi by ste strávili letnú dovolenku v súkromí, bez neželanej spoločnosti? Prenajmite si ostrov, celý len pre vás.

25.02.2016 07:00
ostrov, more, dovolenka, voda, palmy, exotika,... Foto:
Exotika, pláže, slnko, palmy, tyrkysové more, ryby, koraly... a dokonalé súkromie. Ilustračné foto.
debata (1)

Nie je to nič nemožné. Na portáli Airbnb, ktorý sprostredkúva kratšie prenájmy súkromných domov, bytov či izieb turistom, je v ponuke asi pol druha milióna ubytovacích zariadení v 190 štátoch po celom svete – medzi nimi aj niekoľko skutočných ostrovov, ktoré sľubujú dokonalý relax.

Samozrejme, že prenajatie ostrova nie je lacná záležitosť, no keď si cenu rozdelíte s rodinou či priateľmi, cena za noc nezruinuje váš rozpočet.

Kakula Breeze, Port Vila, provincia Shefa, Vanuatu

Okrem krištáľovo čistej morskej vody, ktorá ostrov Kakula obmýva, je k dispozícii sedem členov personálu, ktorí sa starajú o pohodlie počas pobytu. Denne varia tri druhy vynikajúcich jedál „z farmy rovno na stôl“ (ktoré však nie sú v cene prenájmu ostrova), ponúkajú masáže, vymyslia a vybavia vám výlety a podobne.

Pôvodne chceli majitelia prerobiť ostrov na luxusný rezort pre superbohatých ľudí ako Tom Cruise a George Clooney, ktorí by boli ochotní zaplatiť za pobyt tisícky eur, no nakoniec sa rozhodli sprístupniť dovolenku aj bežným ľuďom.

Hostiteľ dovezie dovolenkárov tam i odvezie späť do mesta Kakula. Vzhľadom na komfort je cena za noc takmer 1400 eur, pre 12 osôb to vyjde na cca 115 pre jednu.

Ostrov Tahiti, Granada, Nikaragua

Exotický ostrovček s vlastným bazénom je splneným snom. Domček nedávno zrekonštruovali, a tak poskytuje vysoký komfort – plne vybavenú kuchyňu na varenie, krásne zariadenú terasu, kde sa dá večerať a relaxovať a tiež elektrinu.

Transport na ostrov zariadi majiteľ, za noc si pýta 185 eur, keď si sumu rozráta medzi seba 10 ľudí, každý z nich zaplatí menej než 19.

Vtáčí ostrov, Placencia, Belize

Tento ostrovček leží uprostred koralov, takže potápanie a šnorchlovanie tu môže byť úžasným zážitkom. Chatka na bývanie je tiež príjemná a pekne zariadená.

Na ostrov sa dá dostať loďou za 20 minút z dediny Placencia, majiteľ poskytuje dovoz osobne. Prenájom Vtáčieho ostrova vyjde na noc na 320 eur, pre štyri osoby je to asi 80.

Ilha Grande, Angra dos Reis, Brazília

Ostrov sa nachádza dve hodiny cesty od Ria de Janeiro. Sú na ňom dva domy, ktoré sú spojené zdvíhacím mostom. K dispozícii sú hojdacie siete, kanoe a ďalšie spôsoby na relax. Luxusnú dovolenku umocnia služby personálu, ktorý sa postará o všetko – pripravia návštevníkom jedlo aj koktaily.

Z prístavu Portogalo sa na ostrov dostanete loďou za 15 minút, prenajať si ho môžete na minimálne sedem nocí, cena za jednu je 823 eur, pre 14 ľudí to vyjde na necelých 60 eur na osobu.

Zátoka tropického ostrova, Golfito, Kostarika

Ostrov s tropickom raji, s opicami loziacimi po stromoch presne ako v dokumentoch z džunglí a k tomu chata s vlastnou pecou na pizzu. Čo viac dodať?

Doprava nie je zložitá, hostiteľ osobne zabezpečuje tranzit z najbližšieho mesta Golfito. Cena za prenájom je na noc asi 200 eur, pre štyroch ľudí asi 50 eur.

Hideaway Caye, Placencia, Stann Creek, Belize

Tento miniostrovček je ideálny pre romantické páry, ktoré chcú stráviť nezabudnuteľné spoločné chvíle. Žijú tam síce aj majitelia, ale no okrem nich bude mať dvojica relatívne súkromie.

V cene prenájmu sú kajaky, vybavenie na šnorchlovanie, rybárske náčinie, ale je tam tiež bar a reštaurácia (ktorá je tiež otvorená pre verejnosť). Cesta na ostrov je jednoduchá, majitelia vyzdvihnú nájomníkov z najbližšieho prístavu Hopkins Village. Cena za noc pre pár je 200 eur.

Bezmenný ostrov neďaleko Ottawy, Kanada

Chata pri jazere na tomto ostrove má vyše 100 rokov. Aktuálne je po rekonštrukcii, no napriek tomu nestratila svoje starobylé čaro. Je vybavená pecou na drevo, stromovým domčekom, zálivom na plávanie a ďalšími zaujímavosťami. Majiteľ tiež požičiava kajaky, kanoe, plachetnicu či veslicu.

Z centra Ottawy sa na ostrov dá dostať za hodinu a pol, vrátane desiatich minút plavby v kanoe.

Cena za noc za ostrov je 145 eur, no pohodlne sa tam zmestí aj šesť osôb, takže jedna zaplatí 25 eur.

Súkromný ostrov, Cartagena, Bolívar, Kolumbia

Ostrov sa nachádza v súostroví Islas del Rosario y San Bernardo. Je obklopený palmami a bielymi piesočnatými plážami a poskytuje maximálne súkromie v raji aj vynikajúcu karibskú kuchyňu.

Cesta z Cartagena trvá 90 minút loďou. Cena za noc je 235 eur, pričom sa tu ubytuje 16 osôb.

Zdroj: Buzzfeed.com; Airbnb.com; Islands.com; Kissfromthewor­ld.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #exotika #letná dovolenka #ostrovy