Túžite si splniť sny? Zvážte epiláciu obočia u pani Li

Chcete zlepšiť svoju pracovnú výkonnosť? Alebo stretnúť lásku? V Hongkongu má pani Li Chau Jing jednoduché a jasné riešenie: urobí vám epiláciu obočia, a to vám vraj pomôže uskutočniť váš sen, píše agentúra AFP.

15.10.2016 07:00
obočie, epilácia, vytrávanie, úprava,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Pani Li praktizuje čínske umenie staré niekoľko tisícročí, podľa ktorého možno čítať v tvári. Túto prax však posunula trochu ďalej: miernou úpravou vzhľadu svojich klientov chce zlepšiť ich životné šance.

Stánky, ktoré ponúkajú služby tejto tradičnej disciplíny dodnes, nájdeme na trhoviskách a pri hongkonských chrámoch. Tí, ktorí ju prevádzkujú, sa domnievajú, že môžu predvídať a ovplyvňovať budúcnosť ľudí tým, že pozmenia charakteristické črty ich tváre: energické čelo svedčí o schopnosti osoby plánovať dlho dopredu, zatiaľ čo vystupujúce lícne kosti sú známkou moci.

V tvári možno čítať ako v knihe, uisťujú. Je to akýsi výklad zdravia, bohatstva a rodinnej histórie osoby.

Pani Li verí, že vďaka svojej pinzete môže zmeniť osud človeka. „Je to okamžitá zmena a môžeme ju dopriať všetkým,“ uvádza. Jej zákazníci majú od sedem do sedemdesiatsedem rokov. „Môžem pomôcť človeku za krátku chvíľu tým, že mu dodám energiu a šťastie,“ vysvetľuje. Pani Li však odmieta prezradiť svoj vek a hovorí, že svoje umenie prevádzkuje už 43 rokov.

Táto bývalá kozmetička pôsobí posledných šesť rokov vo štvrti Sham Shui Po, bývalej britskej kolónii, ktorá prešla v roku 1997 pod čínsku správu. Steny jej obchodíku sú polepené fotografiami očí a obočia jej klientov.

Ženy väčšinou požadujú vyriešenie problémov v manželstve a citových záležitostí. Muži zase chcú zlepšiť svoje šance v zamestnaní.

Podľa pani Li je rovné obočie lepšie ako obočie okrúhle. „Ľudí, ktorí majú úplne rovné obočie, nečaká príliš veľa skúšok,“ tvrdí.

Tridsaťpäťročný Edward Lam, technik v televízii, uisťuje, že má odvtedy, čo sa zmenil tvar jeho obočia, viac energie. „Myslím, že pôsobím lepším dojmom. Mojím hlavným cieľom je dosiahnuť pracovné úspechy,“ hovorí.

Chow Hon Ming, ktorý praktizuje tradičné čítanie v tvári, zdôrazňuje, že ide o vedeckú disciplínu, ktorá má niektoré zhodné znaky s tradičnou čínskou medicínou. Táto prax, ktorá v Číne existuje viac ako 2000 rokov, sa naplno rozvinula koncom 10. storočia, v posledných dňoch dynastie Tchang, keď ľudia mali strach z budúcnosti, vysvetľuje Chow.

„V živote ľudí sú zvraty, keď človek často nevie, ako sa v rozhodujúcej chvíli zorientovať, a tak sa rozhodne zájsť za "učiteľom“, ktorý číta v tvári.

Pri čítaní v tvári sa začína od ľavého ucha, ktoré pripomína prvých sedem rokov života. Pravé ucho hovorí o ďalších siedmich rokoch a nos, brada a oči slúžia na predvídanie budúcnosti.

Charakteristické črty v tvári majú svoj význam: silno vyčnievajúca brada či hranatá dolná čeľusť napovedajú, že človek bude mať v pokročilom veku moc. Otvorené a široké nozdry zase dosvedčujú, že táto osoba je chudobná. Veľkosť nosa naopak predstavuje bohatstvo.

Chow tiež predvída, že v amerických voľbách zvíťazí Hillary Clintonová, pretože má „silnejšiu bradu“ ako jej súper Donald Trump.

Chow upozorňuje, že epilácia obočia môže v krátkodobej perspektíve dodať energiu, ale všetky drastické zmeny, predovšetkým estetické operácie, môžu spôsobiť viac zla ako úžitku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hongkong #čínska medicína