Briti sa chystajú postaviť luxusný dovolenkový rezort v chudobnej Tanzánii

Do východoafrickej Tanzánie sa chystá najväčšia investícia všetkých čias v hodnote viac ako miliarda dolárov (takmer miliarda eur resp. 2 bilióny tanzánskych šilingov).

05.11.2016 07:00
debata (3)

Britská firma Pennyroyal Gibraltar totiž už začala na severovýchode ostrova Zanzibar stavať oddychový Zanzibar Amber Resort.

Na ostrov, kde sa obyvatelia živia prevažne pestovaním tabaku a rybárčením, prinesie projekt podľa odhadov približne 1 500 nových pracovných miest, píše portál Cctv-africa.com.

Britskí investori už rokujú s tanzánskou vládou a ponúkajú pre miestnych absolventov technické štipendiá a odbornú prípravu, ktoré zabezpečia rezortu kvalifikovaných zamestnancov.

Rezort, kde návštevníci pristanú na novom vlastnom letisku s trojkilometrovou pristávacou dráhou, ponúkne ubytovanie v päťhviezdičkovom hoteli.

Milovníci koní si budú môcť zajazdiť v plne vybavenom hipodróme a počíta sa aj s moderným zdravotníckym zariadením a medzinárodnou školou.

Vzhľadom na nespoľahlivosť dodávok elektriny v oblasti budú energiu dodávať vlastné plynové generátory a veterné elektrárne.

Plán, ktorý uzrel svetlo sveta už pred piatimi rokmi, určil dokončenie celého rezortu od teraz o osem rokov.

Zdroj: Ugandamirror.com; Redpepper.co.ug; Thecitizen.co.tz

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Veľká Británia #Tanzánia #Zanzibar #rezort