Zvrátená atrakcia: Japonský zábavný park zmrazil do klziska 5000 rýb, teraz ľutuje

Ryby, kraby a ďalšie kôrovce sa stali obeťami špeciálnej zimnej „atrakcie“ Zmrazený prístav, ktorú pre svojich návštevníkov pripravil japonský zábavný park Space World.

29.11.2016 07:00 , aktualizované: 09:56
debata (2)

Samotný park uverejnil na svoje oficiálnej Facebook stránke obrázky mŕtvych rýb s popiskami „T… t… topím sa, d… d… dusím sa“.

Manažér parku Tošimi Takeda pre CNN priznal, že po tom, ako miestna televízia odvysielala reportáž o klzisku, zdvihla sa vlna odporu a reakcie ľudí na sociálnych sieťach boli „brutálne“.

„Čo je zábavné na korčuľovaní nad zmrazenými telami,“ pýtali sa nahnevaní fanúšikovia japonskej stránky Pomoc týraným zvieratám. „Je šokujúce, že takýto nápad sa berie v Japonsku ako normálny. Je to tá najhoršia výchovná lekcia,“ pridali sa ďalší.

Zábavný park takáto kritika nesmierne prekvapila, pretože od otvorenia atrakcie pred dvoma týždňami sa na ľadovú plochu prišlo korčuľovať obrovské množstvo návštevníkov.

Morské živočíchy zakúpil Space World na miestnom rybom trhu, a teda boli mŕtve už pred tým, ako sa dostali pod nože korčúľ, bráni sa Tošimi Takeda.

Po nahnevaných reakciách na sociálnych sieťach sa park ospravedlnil, všetky negatívne príspevky z Facebooku vymazal a klzisko so zmrazenými tvormi sa rozhodol od nedele zavrieť.

Ľad podľa vyjadrenia manažéra roztopia, ryby a kraby povyberajú, usporiadajú im spomienkový obrad a následne ich zužitkujú ako hnojivo.

Zdroj: Cnn.com; Inhabitat.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #ryba #zmrazenie #zábavný park