Turistovi hrozia 2 roky za mrežami. Na webe dal letovisku zlé hodnotenie

Američan môže skončiť až na dva roky vo väzení po tom, ako zverejnil na webe Tripadvisor negatívnu recenziu na letovisko v Thajsku.

01.10.2020 07:00
debata (3)

Majiteľ rezortu Sea View na thajskom ostrove Koh Chang zažaloval Wesleyho Barnesa, ktorého podľa agentúry AFP obvinil z „poškodenia dobrého mena hotela“ po jeho júlovej návšteve. Okrem portálu Tripadvisor napísal zlé hodnotenie hotelu aj na ďalšie recenzné weby, napísal Insider.

Barnes, ktorý žije a pracuje v Thajsku, zverejnil „jednohviezdičkovú“ recenziu s názvom „Nepríjemný personál a hrozný manažér reštaurácie.“

Hodnotenie pokračovalo: "Nepríjemný personál, nikto sa nikdy neusmieva. Správajú sa, akoby tam boli hostia na obtiaž. Vedúci reštaurácie bol najhorší. Je z Českej republiky. Je mimoriadne hrubý a nezdvorilý k hosťom. Choďte radšej do iného hotela, je ich veľa s príjemnejším personálom, ktorý je šťastný, že k nim prídete,“ uvádza sa v recenzii, ktorá je ešte stále na portáli Tripadvisor.

V inej recenzii, ktorá je už odstránená, obvinil Barnes hotel podľa denníka The Telegraph z „moderného otroctva“.

Manažér hotela Tom Storup však zverejnil inú verziu udalostí. Zamestnanci sa totiž sťažujú, že Barnes odmietol zaplatiť takzvané korkovné (teda poplatok, ktorý si reštaurácia účtuje za nalievanie alkoholu, ktorý si priniesol samotný hosť) a navyše bol k zamestnancom hrubý a vulgárny.

„Rozhodli sme sa podať žalobu, ktorá má slúžiť ako odstrašujúci príklad, pretože sme zistili, že v dohľadnej budúcnosti môže týždeň čo týždeň pokračovať v písaní negatívnych hodnotení,“ uviedol hotel vo vyhlásení pre The Telegraph.

Thajsko má prísne zákony proti ohováraniu, ktoré môžu vinníkovi uložiť dlhé tresty alebo pokuty.

Ak by súd uznal Barnesa za vinného, môže dostať až dva roky väzenia a pokutu 200 000 bahtov (5 400 eur).

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #recenzia #Thajsko #TripAdvisor