Najlacnejšie Maldivy roka? Letná exotika je zárukou ušetrených peňazí a prázdnejších pláží

Shoulder season dnes už nie je pre dovolenkárov neznámym pojmom - ide o, takpovediac, medzisezónu medzi nízkou a vysokou sezónou vybraných destinácií. Tá je tak zárukou, že na pláži stretnú menej turistov, užijú si stále príjemné počasie a dovolenka ich bude stáť menej. Shoulder season exotiky nastáva s príchodom európskeho leta, najlepším príkladom exotickej destinácie, ktorá je dobrou voľbou aj počas tohto obdobia, sú exotické Maldivy.

26.05.2022 06:50
NEPOUZ, Maldivy netreba zavrhnut ani pocas leta... Foto:
Maldivy netreba zavrhnúť ani počas leta, ponúkajú hneď niekoľko benefitov.
debata (1)

Shoulder season si svoj názov nesie podľa počasia – kým v zime nosíme svetre či bundy, v lete tričká a tielka, na jeseň a jar je počasie premenlivé, a tak si vyberáme oblečenie, ktoré nám prekryje ramená (shoulders po anglicky).

Dopyt momentálne podľa dovolenkových špecialistov Pelikána ťahá Európa na čele so Stredomorím, napriek tomu vie byť pre niekoho lákavou aj exotika. Jednou z najtypickejším exotických destinácií na návštevu počas letnej sezóny sú exotické Maldivy.

Leto je na Maldivách považované za obdobie dažďov a áno, skutočne počas leta prší viac ako napríklad od októbra do apríla. Štatisticky však počas obdobia dažďov na Maldivách naprší menej vody ako napríklad v Karibiku počas obdobia sucha, upozorňujú dovolenkoví špecialisti z Pelikán.sk s tým, že mimosezónny termín rozhodne exotickej dovolenke uškodiť nemusí.

V kombinácii s nižšími cenami ide počas leta o ideálnu dovolenku. Pri týchto destináciách klesajú počas leta ceny leteniek, hotelov, a teda aj kompletných dovolenkových balíkov, ktoré sú samé o sebe výhodnejšími, samozrejmosťou sú aj nižšie ceny priamo v destinácii. Výnimkou je jedine obdobie francúzskych a talianskych školských prázdnin, ktoré mávajú vplyv na dostupnosť a cenu.

Ďalšou výhodou je menej turistov – na dovolenku do exotiky chodí počas leta podstatne menej ľudí, čo dáva možnosť na lepšie spoznávanie destinácie a tiež na väčšie súkromie. To platí pri Maldivách niekoľkonásobne, ide o destináciu, ktorá sa preslávila konceptom jeden-hotel-jeden-ostrov, čo z nej aj počas pandémie spravilo, takpovediac, bezpečný prístav dovolenkárov.

Maldivy s letom prinášajú niekoľko dodatočných aktivít – a to surfovanie či šnorchlovanie s migrujúcimi mantami. Počas leta je na Maldivách tiež možné vidieť žraloka obrovského.

Minimálne polpenzia

Je niekoľko vecí, na ktoré si treba pri výbere dovolenky na Maldivách dať pozor, jednou z nich je stravovanie. Najlepšou voľbou pre dovolenkárov, ktorí dodatočne nechcú nič riešiť, je all inclusive.

Dovolenkoví špecialisti však v tomto prípade odporúčajú voliť minimálne stravovanie formou polpenzie. Väčšina potravín musí byť na Maldivy dopravených, čo sa odrazí na cenách v reštauráciách a baroch.

Pozor si treba dávať aj pri výbere ubytovania – najmä na lokálnych ostrovoch platia iné pravidlá, líši sa charakter ubytovania, možnosti stravovania a zakázaným je alkohol či kúpanie sa v plavkách, potrebným je minimálne plavecké tričko.

Dovolenkárom vždy špecialisti odporúčajú, aby si nechali poradiť na základe ich preferencií, ale aj rozpočtu s tým, že cestovateľom vedia poradiť dodatočné aktivity, charakter rezortu, ale aj formu transferu.

Transfer hydroplánom je dodatočným zážitkom pri... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Maldivy, Transfer hydroplanom je dodatocnym zazitkom pri ceste na Maldivy. - Shutterstock.jpg Transfer hydroplánom je dodatočným zážitkom pri ceste na Maldivy.

Sun Island Resort & Spa 4*

Štvorhviezdičkový rezort Sun Island je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi. Nájdu v ňom hneď niekoľko reštaurácií či množstvo športových aktivít – bonusom je samostatné centrum vodných športov. Zrelaxovať sa možno v miestom SPA centre s vírivkou, saunami či dodatočnými masážami.

Pobyt v rezorte Sun Island sa začína na cenovke od necelých 1600 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté ubytovanie vo vile, stravovanie formou plnej penzie, odlet z Budapešti a tiež letiskový transfer.

Sun Island Resort & Spa Foto: Villa Hotels
NEPOUZ, Maldivy, Sun Island Resort & Spa Sun Island Resort & Spa

OBLU XPErience Ailafushi 4*

Štvorhviezdičkový rezort OBLU je jedným z nových rezortov, ktoré sa na Maldivách otvárajú v roku 2022. Nachádza sa na ostrove v obklopení lagúny – ponúka ubytovanie v samostatných izbách či vodných a plážových vilách. OBLU XPErience je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, benefitom je tiež krátky transfer z letiska rýchloloďou.

Pobyt v rezorte OBLU XPErience Ailafushi sa začína na cenovke od necelých 2100 eur na sedem nocí. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, stravovanie formou all inclusive a tiež letiskový transfer.

OBLU XPErience Ailafushi Foto: Pelikan
NEPOUZ, Maldivy, OBLU XPErience Ailafushi OBLU XPErience Ailafushi

OBLU Select Lobigili 5*

Rezort OBLU Select je ďalšou luxusnou novinkou na zozname maldivských rezortov, päťhviezdičkový rezort otvoril svoje brány v máji 2022. Rezort sa nachádza len kúsok od letiska, určený je výhradne pre dospelých návštevníkov. Tým ponúka bohatú ponuku vodných športov, relax v SPA centre či dodatočný zážitok pri stravovaní – rezort má svoju vlastnú podmorskú reštauráciu.

Pobyt v rezorte OBLU Select Lobigili je dostupný od necelých 3500 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí v súkromnou bungalove, stravovanie formou all inclusive, odlet z Viedne či letiskový transfer rýchloloďou.

OBLU Select Lobigili Foto: OBLU
NEPOUZ, Maldivy, OBLU Select Lobigili OBLU Select Lobigili

Sun Siyam Iru Fushi 5*

Päťhviezdičkový rezort Sun Siyam Iru Fushi je luxusnou voľbou pre rodiny s deťmi. K dispozícii má štyri bazény, z toho jeden infinity pool len pre dospelých, vlastné wellness centrum s masážami či fitness centrum a bohaté možnosti vodných športov. Najesť sa možno v niekoľkých reštauráciách.

Pobyt v rezorte Sun Siyam Iru Fushi zoženú dovolenkári od necelých 3200 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, stravovanie formou all inclusive, odlet z Viedne či Budapešti a letiskový transfer hydroplánom.

Sun Siyam Iru Fushi Foto: Sun Siyam
NEPOUZ, Maldivy, Sun Siyam Iru Fushi. - Sun Siyam.jpg Sun Siyam Iru Fushi
NEPOUZ Abu Dhabi je hlavnym mestom Spojenych arabskych emiratov. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Chcete si užiť luxus v exotike za pár stoviek? Abu Dhabi je novým lákadlom Emirátov NEPOUZ Malta Čítajte viac Hitom tohto leta bude Malta: Čo na nej zažijete a ako to, že dovolenka stojí od 300 eur?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maldivy #Pelikan.sk