Burj Al Arab si v lete môžete dovoliť aj vy. Dubaj láka Slovákov na extrémne lacné hotely. A počasie je horúce ako na juhu Španielska

Dubaj je lákadlom aj počas letných mesiacov, dôvod je jednoduchý. S letom síce stúpajú teploty, na druhej strane výrazne klesajú ceny luxusných hotelov. Tie tak vedia cestovatelia zohnať už od približne 20 eur na jednu noc. Dubaj je jednou z destinácií, v ktorej každý rok vyrastie najviac nových hotelov. Dovolenkári majú na výber široké možnosti, samotný výber hotela záleží od toho, čo chcú v Dubaji počas svojej cesty zažiť.

07.07.2022 07:00
NEPOUZ, Dubai Marina, Dubaj, SAE Foto:
Dubai Marina je obľúbeným letoviskom emirátu.
debata (5)

Sezóna Dubaja začala pandémiou a od tej doby neprestala. Emirát sa stal počas minulého roka najpredávanejšou diaľkovou letenkou slovenských dovolenkárov a tiež celkovo najpredávanejšou letenkou zimy 2021 a 2022.

Na rovnaký titul ašpiruje aj v roku 2022, napriek rastúcim teplotám totiž predaj leteniek podľa dát Pelikán.sk neutícha ani počas letných mesiacov.

„Počas júna rástol predaj leteniek do Emirátov o takmer 30 percent v porovnaní s predpandemickým rokom 2019 a o 85 percent v porovnaní s rekordným minulým rokom Dubaja,” vysvetľuje Patrik Vas z Pelikán.sk.

Záujmu o Emiráty na čele s Dubajom prajú aj nízkonákladové spojenia z Viedne či Budapešti – spojenia do Dubaja a Abu Dhabi spustil nízkonákladový dopravca Wizz Air minulý rok, vďaka čomu klesla aj priemerná cena spiatočnej letenky – o 23 percent.

„Dubaj má pre cestovateľov každý rok nové atrakcie, pre ktoré sa do Emirátov oplatí vracať aj opakovane. Len koncom minulého roka si mesto pripísalo dva nové rekordy – najväčšie vyhliadkové koleso na svete Ain Dubai, či podľa domácich najkrajšiu budovu sveta v podobe nového Múzea budúcnosti. Jeho stavba trvala jednu dekádu, konzultovaná bola aj s NASA,” dodáva Vas.

Starosti by dovolenkárom nemala robiť ani klíma: „Dávno neplatí, že v Dubaji sa počas leta nedá kvôli vysokým teplotám vydržať. Práve leto je výborným časom na návštevu, teploty sú vyššie o 5–10 stupňov v porovnaní s horúčavami, ktoré sme zažili už aj na Slovensku. Návšteve sa keď tak oplatí vyhnúť v septembri, kedy sú teploty naďalej vysoké, avšak pridáva sa k ním veľká vlhkosť. Vysoké teploty počas sucha sa dajú príjemne prečkať pri vode.”

Najlepším dôvodom na návštevu počas leta je podľa Vasa najmä šetrenie dovolenkového rozpočtu – spiatočné letenky do Dubaja zoženú dovolenkári na cenovke od približne 150 eur. Klesajú aj ceny hotelov, tie vedia dovolenkári zohnať od cenovky pár desiatok eur na noc – spolu so stravovaním formou raňajok.

„Najväčšie zľavy na hotely v Dubaji začínajú práve v júli. Neplatí to iba na nižšie kategórie, ale na úplne všetky typy ubytovaní od peknej štvorhviezdy až po najluxusnejšie rezorty sveta.

Legendárny Burj Al Arab, najluxusnejší a podľa mnohých dokonca sedemhviezdičkový hotel, stojí v júli päťsto eur na osobu na noc. Tá istá noc vyjde v novembri na päťtisíc eur," dodáva Vas.

Burj Al Arab

Najluxusnejší hotel na svete v tvare plachetnice je známy takmer z každej fotky Dubaja. Podľa niektorých jediný sedemhviezdičkový hotel na svete je synonymom luxusu.

Interiér je zdobený mramorom, opálom, zlatom, perzskými kobercami či ručne maľovanými freskami. K dispozícii majú hostia desať reštaurácií a barov, a to vrátane najluxusnejšieho nočného klubu v meste Gold On 27.

Samozrejmosťou je wellness či fitness centrum, panoramatický bazén, terasa s niekoľkými bazénmi a vírivkami.

Hotel má tiež k dispozícii svoj vlastná heliport či súkromnú pláž, na ktorú bol dovezený piesok zo Saudskej Arábie, ktorý sa nelepí na nohy.

Neobmedzene možno využívať tiež služby akéhokoľvek sesterského hotela – vrátane voľného vstupu do akvaparku Wild Wadi Waterpark. Noc v najluxusnejšom hoteli na svete sa začína aktuálne na cenovke od približne 550 eur na osobu.

Burj Al Arab - najluxusnejší hotel na svete. Foto: SHUTTERSTOCK
Burj Al Arab Dubaj, Burj Al Arab - najluxusnejší hotel na svete.

Hilton Garden Inn Dubai

Mestský štvorhviezdičkový hotel láka cestovateľov najmä na svoju polohu – nachádza sa priamo v meste, a to len približne desať minút autom od Burj Khalifa či pár minút od pláže La Mer. Na tú smeruje aj bezplatná kyvadlová doprava, ktorá hostí zavedie aj do nákupného centra Dubai Mall.

V hoteli sa nachádza reštaurácia s medzinárodnou kuchyňou či koktejlový bar, na šport je k dispozícii fitness centrum. Bonusom je strešný bazén. Pobyt v hoteli Hilton Garden Inn sa začína na cenovke od necelých 700 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež spiatočný let z Viedne.

Hotel Hilton Garden Inn Foto: Pelikán
Hotel Hilton Garden Inn Hotel Hilton Garden Inn

Fairmont The Palm

Päťhviezdičkový hotel značky Fairmont sa nachádza na slávnom umelom ostrove Palm Jumeirah. Luxusný hotel stojí priamo na súkromnej pláži, hosťom ponúka množstvo barov, reštaurácií či kaviarní. Relaxu a športu praje samostatné fitness a wellness centrum či komplex bazénov a ďalšie športové aktivity.

Pobyt v hoteli Fairmont The Palm sa začína na cenovke od približne 1000 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež spiatočný let z Viedne.

Hotel Fairmont The Palm Foto: Fairmont
Hotel Fairmont The Palm Hotel Fairmont The Palm

Rove Dubai Marina

Hotely značky Rove sú známe ako farebné, originálne a moderné hotely, ktoré sú vhodné najmä pre mladé páry, ktoré hľadajú skvelú východiskovú polohu na objavovanie – hotel sa navyše nachádza len pár minút chôdze od pláže.

V hoteli sa nachádza reštaurácia, bistro a kaviareň, zašportovať si možno vo fitness centre či plaveckom bazéne.

Pobyt v hoteli Rove Dubai Marina je dostupný od približne 650 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež spiatočný let z Viedne.

Hotel Rove Dubai Marina Foto: Rove
Hotel Rove Dubai Marina Hotel Rove Dubai Marina

Sofitel The Palm

Päťhviezdičkový Sofitel je ďalším na dlhom zozname hotelov umiestnených na palmovom ostrove. Hostia majú k dispozícii desať reštaurácií a barov, na relax je v hoteli luxusné wellness centrum, tri bazény a tiež súkromná pláž so servisom. Športovo zanietení dovolenkári ocenia fitness centrum.

Pobyt v hoteli Sofitel The Palm je k dispozícii od približne 950 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a spiatočný let z viedenského letiska.

Hotel Sofitel The Palm Foto: Pelikán
Hotel Sofitel The Palm Hotel Sofitel The Palm

Royal Central Hotel The Palm

Päťhviezdičkový plážový hotel stojí na obľúbenom palmovom ostrove Palm Jumeirah. Hostia majú k dispozícii päť reštaurácií, fitness centrum či salón krásy. Relaxu pomáha wellness centrum, vonkajší plavecký bazén a tiež bohatá ponuka vodných športov.

Pobyt v hoteli Royal Central sa začína na cenovke od necelých 800 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež spiatočná letenka s odletom z Viedne.

Hotel Royal Central The Palm Foto: Royal
Hotel Royal Central The Palm Hotel Royal Central The Palm

The Retreat Palm Dubai

Ďalší päťhviezdičkový hotel na palmovom ostrove je výnimočný svojim zameraním na wellness a zdravý životný štýl. Ide tak o prvý wellness hotel svojho druhu v Emirátoch.

Okrem nekonečného relaxu majú hostia k dispozícii niekoľko reštaurácií a kaviarní – v tomto hoteli sa však nepodáva alkohol. Samozrejmosťou je tiež vlastná pláž, fitness centrum a panoramatický infinity pool.

Pobyt v hoteli The Retreat zoženú cestovatelia na cenovke od približne 850 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a tiež odlet z viedenského letiska.

Wellness hotel The Retreat Foto: Pelikán
Wellness hotel The Retreat - Wellness hotel The Retreat

Grand Hyatt Dubai

Päťhviezdičkový hotel patrí k tým väčším, vďaka čomu ponúka ešte o kúsok viac zážitkov. Luxusný hotel je plný bazénov a tobogánov, pomedzi ne sa areálom rozprestierajú exotické záhrady. Dokopy v ňom hostia nájdu 14 reštaurácií či barov – medzi nimi s medzinárodnou, arabskou kuchyňou či steakhousom.

Samozrejmosťou je wellness či fitness centrum, tenisové a squashové kurty, ale aj vnútorný plavecký bazén. Svoj vlastný majú k dispozícii aj deti.

Pobyt v hoteli Grand Hyatt Dubai sa začína na cenovke od približne 800 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutý spiatočný let z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Grand Hyatt Dubai Foto: Hyatt
Grand Hyatt Dubai Grand Hyatt Dubai

JA Ocean View Hotel

Päťhviezdičkový hotel priamo v obľúbenom letovisku Dubai Marina len kúsok od verejnej pláže. JA Ocean View má k dispozícii sedem reštaurácií a barov, samozrejmosťou sú tiež wellness a fitness centrum a pre deti aj detský bazén či detský klub.

Denne sa možno prepravovať aj do sesterského rezortu JA Jebel Ali Golf Resort, ktorý sa nachádza od hotela približne 15 minút jazdy.

Pobyt v JA Ocean View Hotel je k dispozícii od približne 820 eur s ubytovaním na päť nocí. V cene je tiež zahrnuté stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a spiatočný let z Viedne.

Hotel JA Ocean View Foto: Pelikán
Hotel JA Ocean View Hotel JA Ocean View
NEPOUZ Abu Dhabi je hlavnym mestom Spojenych arabskych emiratov. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Chcete si užiť luxus v exotike za pár stoviek? Abu Dhabi je novým lákadlom Emirátov kempovanie, stanovanie, stan, rodina, príroda, výlet, deti, stanovačka, stan, jedlo, potraviny, relax, les, príroda, víkend, radosť, rodičia, deti, Čítajte viac Dovolenka v Chorvátsku za dobrý peniaz? Tu je 7 kempov, v ktorých si užijete leto a ušetríte
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #Pelikan.sk