Ruskí turisti objavili svoj raj: Slnko si užívajú na ostrove, kam sa iní boja

Tisíce ruských turistov sa v snahe obísť medzinárodné cestovné reštrikcie a užiť si slnečnú dovolenku uchýlili na venezuelský ostrov Isla de Margarita, kde našli priateľské prijatie, informuje agentúra AFP.

08.12.2022 10:30
debata

Vážne vnútropolitické a ekonomické problémy, ktoré Venezuelu sužujú už dlhé roky, odrádzajú väčšinu zahraničných turistov. Mnoho západných krajín preto svojich obyvateľov pred cestou do tejto juhoamerickej krajiny varuje.

Pre tisícky Rusov túžiacich po slnečnej dovolenke v zahraničí bez vízových a ďalším cestovných obmedzení kvôli invázii na Ukrajine sa však Venezuela stala ideálnou destináciou.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vníma cestovný ruch ako nástroj na revitalizáciu ekonomiky. Po rokoch hyperinflácie sa totiž objavujú letmé známky oživenia. S Ruskom podpísal dohodu, ktorá do konca aktuálneho roka umožní príchod 100.000 ruských turistov.

AFP uvádza, že za ostatné dva mesiace využilo nové priame letecké spojenie medzi Moskvou a venezuelským Isla de Margarita približne 3000 ruských dovolenkárov.

lietadlo, doprava, letecká preprava, let, slnko, Čítajte viac Žiadne Rusko? Kdeže! Biznis je biznis: Európske aerolínie našli spôsob, ako obnoviť lety do Ruska

Letecké spojenie sa obnovilo 2. októbra, po sedemmesačnej odmlke pre vojnu na Ukrajine. Trasy letov sa museli zmeniť, aby sa vyhli vzdušnému priestoru krajín, ktoré zaviedli voči Rusku sankcie.

Štrnásťhodinový let z Moskvy a pobyt na venezuelskom ostrove zároveň mnoho Rusov vníma ako cenovo dostupnú dovolenku. Jeden z ruských dovolenkárov AFP povedal, že za let a 12-dňový pobyt na ostrove zaplatil asi 3300 eur.

Ruských dovolenkárov po pristátí na ostrove vítajú nápisy v ruštine a čaká ich organizovaný program zahŕňajúci napríklad prehliadku ostrova.

K dispozícii majú ruskojazyčných tlmočníkov a sprievodcov, pričom hotel bez nich neopúšťajú.

čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Cesta do najvýchodnejšieho bodu Číny: Čech Čočík odhalil citlivé vojenské územie rusko-čínskej hranice
debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Venezuela #Rusi