Po troch sezónach odmlky chcú na Liptove spustiť lyžiarske stredisko

Lyžiarske stredisko v Liptovských Revúcach v okrese Ružomberok, ktoré bolo tri sezóny mimo prevádzky, chcú znovu spustiť. Potvrdil to Marek Bocko zo strediska Ski Fun.

09.01.2013 08:00
debata

„Sme nezávislá spoločnosť, ktorá nemá žiadny vzťah s predchádzajúcim prevádzkovateľom strediska. Počas uplynulých troch sezón nebol areál v prevádzke, čo bola veľká škoda pre lyžiarov aj samotnú obec. Zástupca spoločnosti pochádza priamo z obce, aj preto máme záujem o obnovenie strediska,“ poznamenal.

Aby mohlo byť stredisko sprevádzkované, je potrebných 20 až 30 centimetrov prírodného snehu. „Bohužiaľ, nedohodli sme sa na zasnežovacom zariadení. Vlek, ktorý slúžil na večerné lyžovanie, bol v minulosti demontovaný pôvodným prevádzkovateľom. Situácia a majetkové pomery sú pomerne zložité. S pôvodným majiteľom rokujeme a od toho sa budú odvíjať naše ďalšie kroky,“ povedal o pomeroch v stredisku.

Pre lyžiarov bude k dispozícii starší vlek Tatrapoma s dĺžkou 1 500 metrov. „Na úpravu máme ratrak. Návštevníkom ponúkneme základné občerstvenie a parkovisko v areáli,“ dodal Bocko.

debata chyba