Viedenské Alpy priťahujú polohou aj kvalitnými zjazdovkami

Viedenské Alpy sú k Slovensku blízko a preto sa stali ideálnou destináciou pre milovníkov zimných športov. Ako ďaleko sú a čo od nich môžete čakať?

18.12.2013 06:00
St. Corona Foto:
Lyžiarske stredisko St. Corona sa nachádza v chránených lesných oblastiach a poskytuje skvelé podmienky pre začiatočníkov aj pokročilých. 
debata

V regióne Viedenských Álp nájdete 5 moderne vybavených lyžiarskych stredísk. Vzdialenosti v km od niektorých slovenských miest:

Lyžiarska oblasť Bratislava Nitra Žilina Banská Bystrica
St. Corona 165 255 364 372
Semmering 162 252 360 369
Mönichkirchen 169 260 361 377
Puchberg 145 235 344 353
Reichenau 159 249 357 366

St. Corona am Wechsel – Vrch pre začiatočníkov aj pokročilých

Rustikálne horské chaty, preslávená lyžiarska škola, bezpečné lyžiarske svahy, ktoré sa z väčšej miery nachádzajú v chránených lesných oblastiach, a istota dobrých snehových podmienok – to všetko môžete čakať od St. Corona am Wechsel. Zvlášť je tu postarané o tých najmenších, ktorí sa vďaka detskému lyžiarskemu svetu s vlastnou lyžiarskou školou, osvetľujúcemu zariadeniu a sánkarskej lúke hravou formou oboznamujú so snehom a lyžami.

  • Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý za 30,– EUR; Detský do 15 rokov za 16,– EUR; Mládež do 19 rokov za 27,– EUR Denný skipas pre Mönichkirchen a St. Corona: Dospelý za 33,50 EUR; Detský za 18,– EUR

Zau[:ber:]g Semmering ponúka športovú zábavu

Zimné radovánky vo dne v noci, a to len hodinu jazdy od Viedne. Miesto je známe konaním pretekov Svetového pohára v lyžovaní, pričom tu môžete nájsť všetko, čo túto výnimočnú atmosféru vytvára: krásnu prírodu, športové zjazdovky vhodné pre rodiny a komfortné vleky. Ponúka širokú ponuku ubytovania. Útulné podniky sú obľúbenými miestami stretávania a zábavy po lyžovaní.

  • Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý za 33,50 EUR; Detský (6 až 14 rokov) za 17,50 EUR Nočné lyžovanie (Ne–Str/Ut–So): Dospelý za 30,–/31,– EUR; Detský za 15,50/16,50 EUR Kombinovaný skipas Zauberberg Semmering/ Stuhleck: Dospelý za 38,50 EUR; Detský za 19,50 EUR

Športový rodinný kopec Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee

Lyžiarske stredisko, kde sa budete cítiť dobre vďaka miernym začiatočníckym svahom, čiernej profesionálnej zjazdovke a najmodernejším vlekom v kombinácii s najjemnejším sypkým snehom a príjemnou, nenútenou atmosférou. Toto stredisko už dávno nie je len tajným tipom a ponúka rozsiahle rodinné služby s prijateľnými cenami a profesionálnymi lyžiarskymi školami, ako aj ideálne podmienky, ako sa na zjazdovkách dostať nahor aj nadol.

  • Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý za 32,– EUR; Detský do 15 rokov za 17,– EUR; Mládež do 19 rokov za 29,– EUR Denný skipas pre Mönichkirchen a St. Corona: Dospelý za 33,50 EUR; Detský za 18,– EUR

Puchberg Salamander Skigebiet pre aktívnych lyžiarov

Skôr ako vyrazíte dobyť veľkú horu, pôjdete najprv po ešte väčšej rovinke. V detskom svete sa zdolávajú prvé zákruty na snehu. Sedačková lanovka Salamander ponúka jednoduchý výstup na kopec. Lyžiarske a snowboardové kurzy zase garantujú bezpečnú cestu nadol. A pre bežkárskych nováčikov sú tu výlety na lyžiach vedené miestnou lyžiarskou školou, ktorá vás oboznámi so všetkým, čo potrebujete vedieť, aby ste úspešne zdolali kopec

  • Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý za 25,– EUR Detský za 18,– EUR

Inšpirujúci vrch Reichenau an der Rax

Príďte a nechajte sa inšpirovať silou hory. So snežnicami sa dá ľahko prechádzať zasneženou krajinou, na chvíľu užasnúť a potom zase pokračovať. Nechať myšlienky voľne plynúť a predsa putovať ďalej. Myseľ sa stimuluje, telo uvoľňuje. A neskôr dostane odmenu vo forme kulinárskeho pôžitku v jednej z typických chát náhornej plošiny Rax. Vrch obľúbený najmä skialpinistami ponúka neuveriteľné a nádherné panorámy.

  • Ceny vlekov/denný skipas

Dospelý za 21,– EUR Detský za 12,10 EUR

Informácie poskytlo Dolné Rakúsko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #lyžovanie #zima #Viedenské Alpy