Expedície 2014 opäť ponúknu zaujímavý pohľad na Zem

Nepoznané miesta našej planéty, ktoré v televízii často nevidieť a sú mimo vychodených ciest turistov, predstavia v sobotu 6. apríla v Bratislave expediční cestovatelia. 28. ročník medzinárodného stretnutia Expedície 2014 ponúkne turistickým nadšencom dvanásť prednášok a prezentácií z ciest za hranice bežného turizmu.

04.04.2014 06:00
debata

Podujatie sa uskutoční od 10:00 do 19:00 h na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v areáli Mlynskej doliny a vstup naň je voľný.

Netradiční cestovatelia a horolezci budú hovoriť napríklad o Kaukaze, ukrajinských Poloninách, pakistanskom Karakorume, nepálskych a indických Himalájach či bolívijských Andách. Osobitný blok bude venovaný pamiatke Antona Dobeša, ktorý spolu s druhmi tragicky zahynul pod horou Nanga Parbat.

Návštevníci Expedícií 2014 sa môžu tešiť na krátke filmy a prezentácie s výkladmi, po ktorých budú nasledovať besedy o priebehu úspešných výprav. Cestovatelia prezradia, aké to je dobývať neprebádané miesta, na ktorých si človek uvedomí, že príroda, ľudia a ich svet sú v skutočnosti neraz celkom iné, ako sa o nich bežne zmýšľa a hovorí.

Výber tém a prednášajúcich podľa organizátorov stretnutia nesleduje „bombastický efekt“, ale chce ilustrovať, ako sa dá prežité nielen vidieť a stráviť, ale aj pochopiť. Cieľom je tiež poskytnúť rady a inšpirácie tým, ktorí majú chuť pustiť sa po expedičných stopách prednášateľov.

Všetky informácie o Expedíciách 2014 a podrobný program je zverejnený na stránke www.expedicie.estranky.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #horolezci #expedície #cestovateľ #prednášky