Turistická sezóna v Tatrách pokračuje

Letná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách pokračuje, aj keď prázdninám už odzvonilo. „Do začiatku sezónnej uzávery 1. novembra sú prístupné všetky chodníky, aj do vysokohorských terénov. Počasie na jeseň býva na horách stabilnejšie, a chodníky menej preplnené. Navyše ceny ubytovania vo Vysokých Tatrách klesli v porovnaní s prázdninami až do 30 %. Uviedla to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

10.09.2014 06:00
Nízke Tatry Foto:
Turistická sezóna pokračuje do 1. novembra.
debata (2)

Aj počas jesene môžu návštevníci využívať výhody s kartou zliav Tatry Card. Okrem turistiky majú návštevníci v oblasti Vysokých Tatier k dispozícii aj viac ako 300 kilometrov značkovaných cyklotrás.

Trendom tohto leta bolo podľa Bohuša Hlavatého zo spoločnosti Tatry mountain resorts horské stredisko Jasná Nízke Tatry. Do Jasnej prišlo počas leta o štyri percentá viac dovolenkárov, ako v minulom roku. Najobľúbenejšie Vysoké Tatry s lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso zaznamenali tradične najvyššiu návštevnosť zo všetkých stredísk v počte 380 000 turistov na lanovkách.

Návštevnosť Vysokých Tatier kolísala podľa Hlavatého najmä pre nepriaznivé počasie. Leto sa začalo v horách veľmi sľubne už v prvých májových dňoch. Krátko po začiatku sezóny však Tatry museli zvládnuť následky víchrice. Mnohé turistické chodníky zostali nepriechodné a ich uvoľnenie nejaký čas trvalo. Z celkového počtu návštevníkov horských stredísk tvorili podľa Hlavatého počas leta Slováci 56 %, Česi 19 % a Poliaci 14 %. Zvyšok tvorili návštevníci z ostatných krajín.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Turistika #Vysoké Tatry #ubytovanie #Nízke Tatry