Tatranský dóm, najväčšia ľadová atrakcia, sa otvára 18. decembra

V Starom Smokovci, v srdci Vysokých Tatier, vás druhýkrát očarí zamrznutá krása Tatranského dómu. Ľadová bazilika, ktorá bola minulú zimu najväčšou atrakciou sezóny, sa na Hrebienku slávnostne otvorí 18. decembra o 17. hodine veľkolepým koncertom muzikálu Rómeo a Júlia. Vstup do dómu je zdarma, prístupný bude do marca 2015.

18.12.2014 06:00
VYSOKÉ TATRY: Tatranský ¾adový dóm Foto: ,
Chrám z ľadu lákal minulú zimu mnohých turistov. Tento rok sa zimná atrakcia verejnosti otvorí 18. decembra.
debata (1)

Chrám z takmer 50 ton ľadu

Tatranský dóm minulý rok prilákal množstvo turistov. Očaril ich svojou pompéznosťou a prvkami horskej prírody ukrytej v ľade. Tatranci dúfajú, že aj tento rok ľadový chrám uchváti zvedavých návštevníkov. Na stavbe unikátneho chrámu sa druhýkrát podieľali siedmi umelci pod vedením českého sochára Františka Bálka. Vytvorili ho zo 47,5 ton ľadových blokov.

„Novinkou oproti minulému roku budú farebné vitráže, iné sochy aj odlišné kompozičné rozdelenie dómu“, povedal Bálek pre Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Ako vyzeral Tatranský dóm minulú sezónu? Pozrite si fotogalériu v článku Farebné ľadové sochy prilákali na Hrebienok tisícky ľudí na Pravda.sk.

Nedeľné muzikály v dóme

Ďalším prekvapením sú divadelné predstavenia, ktoré dóm rozozvučia muzikálovými melódiami. Každú nedeľu o 17. hodine budú v ľadovej bazilike vystupovať herci Divadla Nová scéna. Slávnostné otvorenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 18. decembra, obohatí koncert s piesňami muzikálu Rómeo a Júlia.

Betlehemské svetlo sa v dóme zapáli 21. decembra, a večer už na divákov čaká obľúbená rozprávka Princ a Večernica. Dospelých aj deti určite potešia známe príbehy Bajaju a Čarodejníka z krajiny OZ, ktoré im v Tatranskom dóme 28. decembra a 4. januára 2015 pripomenú detskú hravosť.

Ako sa dostať k Tatranskému dómu?

Do strediska Hrebienok sa dostanete z najstaršej tatranskej osady Starý Smokovec pešo po žltej značke alebo sa na miesto môžete vyviezť pozemnou lanovkou. Tá bude 18. decembra v prevádzke do 19. hod., ostatné dni do 16:30. Počas sviatkov od 24. decembra do 2. januára bude lanovka opäť premávať do 19. hodiny.

Sánkovanie na Hrebienku. Foto: SACR
Sankovanie, Hrebienok, Tatry, zima, Sánkovanie na Hrebienku.

Z Hrebienka na sánky aj lyže

Hrebienok ponúka v zime výborné lyžiarske podmienky, a na svoje si prídu aj deti so sánkami. Zo strediska totiž vedie 2,6 km dlhá sánkarská dráha. Nenechajte si ujsť nočnú sánkovačku, ktorú môžete zažiť každý utorok, piatok a sobotu od 19. – 21. hod.

Z Hrebienka turisti často začínajú túry do blízkych dolín. Ak ste náročnejší lyžiar, skúste zjazdovky Štrbského plesa alebo navštívte Tatranskú Lomnicu, do ktorých sa dostanete zo stanice Starý Smokovec.

Zdroje: slovakia.travel, OOCR Región Vysoké Tatry

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Tatranský ľadový dóm #atrakcia #zima 2014