Tatry sú na sviatky pripravené

Záujem tráviť Vianoce vo Vysokých Tatrách z roka na rok rastie. Tvrdí to Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Vysoké Tatry (OOCR).

24.12.2014 12:32
debata (5)

Hotely sú v tomto období vypredané na 55–60 %. Skutočný nápor sa začne v piatok 26. decembra, mnohí turisti chcú pod tatranskými štítmi osláviť príchod nového roka.

Podmienky na lyžovačku sú vo Vysokých Tatrách dobré. „Lyžuje sa v Tatranskej Lomnici a tiež na Štrbskom Plese. Vysoké Tatry sú jedno z mála miest na Slovensku, kde vládne naozaj zima,“ uviedla Maťašovská. Hotely sú v čase Vianoc vypredané z viac ako polovice. Hosťom v stredu 24. decembra servírujú štedrovečernú večeru a pripravujú program.

Najviac turistov príde do Tatier pred víkendom. Dovolenku spojenú s uvítaním nového roka vo Vysokých Tatrách si ľudia plánujú ešte počas leta. Podľa Maťašovskej sú hotely v čase okolo Silvestra obsadené na 90–100 % a nájsť ešte voľnú izbu je problém. „Záujem je hlavne o hotely, ktoré ponúkajú komplet servis – večera plus program. Keďže väčšina hostí sú rodiny s deťmi, tak veľmi žiadaný je aj detský animačný program,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Vysoké Tatry. Mladšia generácia vyhľadáva viac penzióny a chaty. Majú tam viac súkromia a tiež možnosť prenajať si celý objekt pre seba.

Viac ako polovicu návštevníkov predstavujú Slováci, po nich nasledujú Poliaci a Česi. „Čo sa týka ďalších národností, nevieme momentálne predpokladať, ako sa situácia vyvinie a či zaznamenáme nárast hostí z UK a Pobaltia,“ uzavrela Maťašovská.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Vianoce #lyžovačka