Zážitok z lyžovania 300 dní v roku! Kam treba vyraziť?

Poznáte lyžiarske strediská Korutánska?

22.02.2015 00:00
Sonnenskilauf Moelltaler Gletscher  c HT-NPR... Foto:
Ľadovec Mölltaler - vyrazte za lyžovačkou do Rakúska.
debata

Poznáte Korutánsko? Z množsva lyžiarskych stredísk si môžete vybrať také, kde sa dá lyžovať až do mája. Ak milujete lyžovačku počas Veľkej noci, určite si prídete na svoje.

Ľadovec Mölltaler poskytuje viac ako 300 dní v roku nefalšovaný pôžitok z lyžovania. Do mája je 17 kompaktne upravených zjazdoviek vo výbornom stave, široká testovacia carvingová trať, pretekárska trať FIS skutočne len pre najodvážnejších, zábavný park a boardercrossová trať. Svet večného ľadu je však ligotavým pokušením aj pre "fanúšikov vysokohorských lúčov“ bez lyží. Pomocou ľadovcového expresu a kabínkovej lanovky sa dostanete až k najvyššie položenej zimnej záhrade Rakúska, k panoramatickej reštaurácii Eissee vo výške 2 800 metrov na okraji ľadovca.

Stredisko Turracher Höhe s dobrými snehovými podmienkami a zjazdovkami až do výšky 2 205 metrov sľubuje potešenie z lyžovačky a zábavu na zjazdovkách až do začiatku mája. K tomu sa pripájajú bežecké lyžiarske stopy, turistické trasy k horskému plesu, ktoré sa v zime stáva klziskom. Počuli ste už o službách „butlera“, akéhosi služobníka na zjazdovkách strediska Turracher Höhe? Ten sa každý deň pohybuje po lyžiarskom stredisku a pozná ho ako svoje topánky, vie o všetkom, čo sa v ňom deje, a návštevníkom lyžiarskeho strediska pomáha radou i skutkom. Na jar počas lyžovačky vykrikuje na zjazdovke „Gelati, Gelati“ a lyžiarov rozmaznáva originálnou zmrzlinou z horského sedliackeho statku v pohorí Nockberge.

Stredisko Katschberg ponúka svojim hosťom tie najlepšie predpoklady pre nádherný pobyt – a to až do neskorej jari. Zimná dovolenka sa začína v nadmorskej výške 1600 metrov a podľa motta "z hotela priamo na zjazdovku“. To ocenia najmä rodiny s menšími deťmi. Lyžiarske stredisko Katschberg sa rozprestiera až do nadmorskej výšky 2 200 metrov a vďaka tomu patrí v Korutánsku k strediskám s tými najlepšími snehovými podmienkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #lyžovačka #Korutánsko #lyžiarske stredisko