Na svahoch sa bude lyžovať do Veľkej noci

Lyžiarska sezóna vo Vysokých Tatrách bude pokračovať až do Veľkej noci. „Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré, bude aj jarná lyžovačka, ktorá má svoje čaro,“ uviedla pre agentúru SITA Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

18.03.2015 12:00
debata

S tohtoročnou zimnou sezónou sú poskytovatelia služieb v Tatrách spokojní. „Zatiaľ ju hodnotíme ako veľmi dobrú, uvidíme ešte, aký bude marec a Veľká noc,“ vysvetlila Maťašovská.

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlási naďalej viacero tatranských lyžiarskych stredísk. „Na zjazdovkách na Štrbskom Plese je 100 cm snehu, v Tatranskej Lomnici od 55 až 70 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Výborné podmienky má Lomnické sedlo, kde je 120 cm prírodného snehu a ideálna jarná lyžovačka,“ uviedla Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR).

Počas prvého jarného víkendu 21. a 22. marca bude na Skalnatom plese pripravená pre návštevníkov jarná grilovačka. Ako informovala Fabianová, v prevádzke by mali byť celý deň aj dve párty kabíny s hudobnou produkciou.

Vo Vysokých Tatrách sa bude lyžovať minimálne do pondelka 6. apríla. „Ako je už tradíciou, na Štrbskom Plese bude na Veľkonočnú nedeľu karneval, pripravený bude aj program na chate pod Soliskom. Bude to takým vyvrcholením zimnej sezóny,“ povedala riaditeľka OOCR.

Ako ďalej informovala, každý lyžiar, ktorý v ten deň navštívi stredisko, dostane skipas za symbolické jedno euro. „Plánujeme preteky, hudobný program. Pripravujeme aj koncert v Tatranskom ľadovom dóme, okrem toho budú mať vlastný program pre svojich hostí aj hotely,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #lyžovačka