Turisti v Tatrách môžu získať viacero zliav vďaka Tatry Card

Región Vysokých Tatier ponúkne svojim hosťom počas letnej sezóny vylepšenú zľavovú kartu s názvom Tatry Card. Prostredníctvom nej dovolenkári ušetria napríklad na lístkoch na lanovky a získajú aj bezplatné horské poistenie.

19.05.2015 15:00
Tatry, turistika, oddych Foto:
Turisti získajú bezplatné horské poistenie, ušetria na lanovkách, električke i zubačke.
debata

„Zaujímavé zvýhodnenia určite potešia aj nadšencov vysokohorskej turistiky, milovníkov dobrého jedla či wellnessu. Karta okrem toho ponúka aj lekcie nordic walkingu, zvýhodnené vstupy do múzeí či atraktívnu ponuku na požičanie si bicyklov i kolobežiek,“ vysvetlila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Jedinou podmienkou k získaniu karty je ubytovať sa aspoň na jednu noc v regióne.

Dovolenkári získajú vylepšenú kartu od 30. mája priamo na recepcii ubytovacieho zariadenia spolu s informačnou brožúrou. Nájdu v nej zoznam všetkých atrakcií a benefitov, ktoré im karta ponúka.

Vďaka karte získa každý automaticky aj horské poistenie a bezplatnú dopravu na električke a zubačke.

„Pri výbere partnerov, ktorí sa rozhodli zapojiť do projektu a poskytnúť zľavu na svoju službu alebo produkt, sme kládli veľký dôraz na to, aby bola daná služba zaujímavá pre koncového klienta a mal záujem ju využiť. Vychádzame zo skúseností z minulých rokov, ktoré nám potvrdili, že vo výške zliav musíme zájsť podstatne ďalej. V niektorých zariadeniach sme ich preto vytlačili až na polovicu,“ povedala Maťašovská.

Región Vysokých Tatier ponúka klientom regionálnu kartu už niekoľko sezón. Rozdiel medzi predošlými kartami a tou tohtoročnou spočíva aj v tom, že karta už nie je papierová, ale je plastová.

„Karta je dobíjateľná, to znamená, že keď sa klient vráti späť do Vysokých Tatier, karta sa mu už len dobije. Okrem toho má každý nárok na túto kartu od jednej noci, minulý rok to bolo od dvoch nocí. Karta je viazaná na desať nocí, celkovo je platná na jedenásť dní. Pribudli aj benefity,“ uviedla riaditeľka miestnej OOCR.

Podľa Maťašovskej si hostia vďaka karte môžu dopriať neopakovateľné zážitky a zároveň ušetriť nemalé finančné prostriedky.

„Pri týždňovom rodinnom pobyte sa táto úspora môže vyšplhať na stovky eur, čo určite poteší každú peňaženku,“ dodala. Tatranci sa pri tvorbe zliav zamerali prevažne na rodiny s deťmi, keďže práve tie tvoria najväčšiu klientelu.

„Vstupy do popradského akvaparku sú pre všetkých so zľavou až 25 percent. Vďaka karte ušetria rodiny niekoľko eur aj na spiatočných lístkoch na lanovky v Tatranskej Lomnici či na Štrbskom Plese,“ vysvetlila Maťašovská.

Zľavová karta nie je voľne predajná, preto jej výhody môžu využívať len hostia, ktorí sa v regióne ubytujú.

„Je to odmena za to, že si vybrali práve Tatry. Ubytovacie zariadenie vystaví kartu, ktorú si stačí vyzdvihnúť na recepcii. Hosť sa k nej dostane jednoducho. Samozrejme, že sa treba ubytovať v zariadeniach, ktoré sú partnermi karty,“ doplnila riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry.

Ich kompletný zoznam nájdu dovolenkári na stránke regiontatry.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #karta #Vysoké Tatry #zľavy