Cez víkend sa chystá Cyklozraz Malá Fatra 2015 pre bikerov i rodiny

Malá Fatra a Kysuce s vyše 600 kilometrami cyklotrás rôznej náročnosti bude cez víkend žiť druhým ročníkom podujatia Cyklozraz Malá Fatra. Ide o nesúťažný MTB maratón pre bikerov i rodiny s deťmi.

16.05.2015 08:00
Cyklistika, cyklista, pedále, bicykel Foto:
Na nedeľu pripravili organizátori aj populárnu Detskú tour Petra Sagana.
debata

Pripravené sú tri trate a tri stanice s občerstvením, hlavné stanovište je v autokempingu v obci Belá – Nižné Kamence.

„Pripravili sme aj jednu naozaj drsnú trať a návštevník podujatia, ktorý má trochu najazdené, sa môže otestovať, či ju zvládne. Dĺžka trate je 97 kilometrov a stúpanie predstavuje celkom 2 301 metrov. Trate sú vybrané starostlivo i s dôrazom na spoznávanie atraktivít regiónu na dvoch kolesách. Na bicykli tak účastníci spoznajú Bystrickú cyklomagistrálu, ktorá spája Krásno nad Kysucou s Novou Bystricou mimoúrovňovou asfaltovou cyklotrasou s minimálnym sklonom naozaj pre každého, jedinečný Slovenský orloj v Starej Bystrici, Múzeum Kysuckej dediny či zaujímavé prírodovedné múzeum s mamuťou samicou v životnej veľkosti. Dve z tratí cyklozrazu prechádzajú rodiskom legendárneho Juraja Jánošíka a tretia cez Poľany, kde sa natáčal film Juraj Jánošík – pravdivá história,“ povedal Peter Chrapčiak z organizačného tímu Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra.

Na nedeľu pripravili organizátori aj populárnu Detskú tour Petra Sagana, ktorej víziou je vzbudiť záujem o cyklistiku najmä u detí od troch do šestnástich rokov.

Cyklozraz Malá Fatra 2015 je zároveň otvorením letnej turistickej sezóny, návštevníci sa tak môžu tešiť aj na sprievodné podujatia – maľovanie na tvár, nafukovací hrad, jazdu na koníkoch, diskotéku, sobotný celovečerný program, vystúpenia kapiel Balkansambel a Arzén či Terchovskú muziku v podaní Ľudovej hudby spod Rozsutca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #malá fatra #bicyklovanie