Liptov čaká lyžiarov z Pobaltia a Ruska, pripravil aj aplikáciu

Ťahákom zimnej sezóny na Liptove majú byť nové zjazdovky a bežecké trate. Vďaka rozšíreniu leteckých liniek z Pobaltia a Ruska do Popradu očakávajú hotelieri v regióne viac turistov. Od polovice decembra otvárajú nové linky z Moskvy, Petrohradu, Tallinu a Helsínk.

22.10.2015 14:30
lyžovačka Foto: ,
S radosťou na lyže.
debata

Na domácich aj zahraničných lyžiarov čakajú kilometre nových tratí na severnej i južnej strane Chopku, vrátane snehových zábran a nového zasnežovania, ktoré umožní otvárať zjazdovky oveľa skôr ako v minulosti. Na svoje si prídu aj menej zdatní lyžiari na nových zjazdovkách Májová Priehyba – Jasná a Jelení Grúň. Rodiny s deťmi určite ocenia aj väčšie možnosti na južnej strane Chopku.

Pre vyznávačov bežeckého lyžovania plánujú pripraviť viac ako 70 kilometrov tratí rôznej náročnosti. Nadchádzajúcu zimu budú môcť využiť trate aj v okolí Ružomberka – cez Vlkolínske lúky a z Hrabovskej do Čutkovskej doliny.

Z Hrabova na Malinô Brdo je k dispozícii aj zvážnica popod kabínkovú lanovku s vyústením na Suchom Hrabove. Odtiaľ môžu návštevníci pokračovať smerom do Vlkolínca alebo na Smrekovicu. Táto alternatíva je vhodná najmä pre zdatnejších lyžiarov a ponúka krásne výhľady z hlavného hrebeňa Veľkej Fatry na okolité horstvo. V Západných Tatrách bude pripravená napríklad aj trať z Liptovskej Kokavy na Podbanské.

Liptáci vkročia do novej zimnej sezóny aj s aktualizovanou mobilnou aplikáciou LIPTOV, ktorá má používateľom uľahčiť orientáciu v regióne. Návštevníci sa prostredníctvom nej dozvedia nielen aktuálne informácie o prevádzke lanoviek, ale aj o otváracích hodinách jednotlivých atrakcií. Zároveň si môžu preveriť stav bežeckých tratí, stiahnuť grafikon skibusu a zistiť viac o podujatiach, reštauráciách, obchodoch a službách.

Najväčším ťahákom zimnej sezóny bude v jej závere Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní, ktorý bude v Jasnej 4. až 6. marca 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #zima #zjazdovky #Liptov #mobilná aplikácia