Tatry sa pripravujú na technické zasnežovanie, niekde už začali

Zjazdovky vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici by mali začať zasnežovať pravdepodobne už o niekoľko dní. Podľa Zuzany Fabianovej zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts sú všetky systémy technického zasnežovania otestované a pripravené na prvé dlhšie trvajúce mrazy. Tie by mali prísť do tejto lokality koncom tohto týždňa.

17.11.2015 14:00
lyžovačka, lyže, zima, svah, prilba, lyžovanie Foto:
Vo Vysokých Tatrách začnú zasnežovať zjazdovky zrejme koncom týždňa, v Nízkych Tatrách už spustili snežné delá na južnej strane Chopku.
debata (1)

Už 27. novembra si návštevníci Hrebienka budú môcť prvýkrát pozrieť tohtoročný Tatranský ľadový dóm vybudovaný z takmer 70 ton ľadu, na ktorom sa v súčasnosti pracuje.

Ani počas nasledujúcej zimnej sezóny nebudú na Hrebienku chýbať neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master. Uskutočnia sa v 29. až 31. januára.

Snežné delá spustili počas uplynulého víkendu na južnej strane Chopka v úseku zjazdovky č. 33 Chopok – Predné Dereše. „Priaznivé mrazivé teploty, severozápadný vietor a dobrá vlhkosť vzduchu umožnili už v sobotu 14. novembra spustiť 20 snežných tyčí. Plnohodnotné spustenie technického zasnežovania na severnej strane Chopka v Jasnej sa predpokladá od piatku 20. novembra, respektíve soboty, podľa vývoja počasia,“ uviedla Fabianová.

Zasnežovanie spomínanej zjazdovky bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Ak vyjde predpoveď počasia na najbližšie obdobie, pokračovať sa bude v zasnežovaní aj ďalších zjazdoviek.

Zimná sezóna v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa podľa Fabianovej oficiálne začne tradičnou párty. Tentokrát sa uskutoční v hollywoodskom štýle pod Chopkom v piatok 5. decembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #sneh #lyžovanie #Tatranský ľadový dóm #zjazdovky