V 8 strediskách na poľskej i slovenskej strane sa dá lyžovať na 1 skipas

Lyžiarske stredisko Ski Bachledova v obci Ždiar pod Belianskymi Tatrami sa stalo súčasťou zoskupenia poľských lyžiarskych stredísk Tatry Ski. Jeho vstupom tak vzniklo prvé medzinárodné zoskupenie lyžiarskych stredísk, v ktorých je možné lyžovať na jeden skipas.

09.12.2015 15:00
cestovanie, lyžovačka, lyže, svah, Makov Foto:
Návštevníkom dostanú možnosť lyžovať na 62 zjazdovkách v celovej dĺžke takmer 40 km a využívať až 45 lanoviek, vlekov i kryté klzisko.
debata

Ako informovala Martina Múdra z Bachledovej doliny, návštevníkom sa ponúka úžasná možnosť lyžovať na jeden lístok až v ôsmich strediskách na Slovensku i v Poľsku, na 62 zjazdovkách v celovej dĺžke takmer 40 km a využívať až 45 lanoviek, vlekov i kryté klzisko v Bialke Tatrzanskej.

„Všetky strediska Tatry Ski používajú identický cenník, zákazníci tak majú záruku rovnakých cien v celej oblasti na Slovensku i Poľsku,“ uviedla Múdra. Spoločné lístky budú prvú sezónu u dvojdňových a dlhších skipasov. Tie lyžiarom umožňujú striedať strediska skupiny Tatry Ski, lyžovať každý deň na inom svahu a pritom využiť ceny výhodných viacdňových lístkov.

„Veľmi sa tešíme spojeniu stredísk v turistickom regióne, ktorý má spoločnú kultúru, históriu a ktorého obyvatelia mali k sebe vždy blízko,“ dodala Múdra. Strediská veria, že takýmto spojením a získaním možnosti zalyžovať si na všetkých svahoch skupiny Tatry Ski na jeden skipas ponúknu turistom možnosť tráviť v oblasti aj dlhšiu dovolenku bez obmedzenia na jedno stredisko.

Rovnako dúfajú, že takýmto spôsobom zvýšia atraktivitu celého turistického regiónu a pocítia nárast prenocovaní a počtu turistov v oblasti. K zvýšeniu návštevnosti by malo podľa Múdrej pomôcť aj nové letecké spojenie Varšava – Poprad a nové autobusové spojenie na linke Varšava – Poprad – Liptovský Mikuláš.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #skipas #Belianske Tatry