Liptov pripravil pre turistov bezplatný SKI & AQUA bus

Liptáci aj tento rok pripravili pre návštevníkov bezplatnú dopravu do lyžiarskych stredísk Jasná Nízke Tatry a Malinô Brdo. Prvé skibusy začnú premávať 25. decembra a bezplatne odvezú všetkých držiteľov skipasov alebo zľavovej karty Liptov Region Card, informovala Miroslava Pallová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

24.12.2015 14:00
debata

Autobusy budú premávať na štyroch farebne označených linkách až do veľkonočných sviatkov. Okrem toho strediská Jasná a Malinô Brdo ponúknu záujemcom o lyžovačku aj vlastnú kyvadlovú dopravu.

"Služby skibusu sa každý rok snažíme neustále zlepšovať, aby sa lyžiari komfortne dopravili na svahy a následne na ubytovacie zariadenie. Túto službu ponúkame už štvrtý rok a za tento čas si získala veľkú obľubu u turistov. Svedčia o tom aj štatistiky, podľa ktorých sme minulý rok prepravili 81 200 lyžiarov, čo je o 12 % viac, ako v predchádzajúcom roku,“ upozorňuje predseda predstavenstva oblastnej organizácie Ján Blcháč.

Myšlienku zaviesť tento projekt aj na Liptove a spojiť najväčšie turistické lákadlá, vrátane akvaparkov Tatralandia a Gino Paradise Bešeňová, si pochvaľujú aj podnikatelia v cestovnom ruchu.

Skibusy využívajú aj hostia z menších ubytovacích zariadení a okrajových obcí, ktorých návštevníci majú uľahčený prístup do lyžiarskych stredísk.

Aktuálne grafikony budú môcť návštevníci nájsť na internetovej stránke regiónu Visitliptov.sk alebo v novej mobilnej aplikácii Liptov. Na svahy a za vodným relaxom sa tak dostanú aj turisti z Liptovského Jána, Liptovského Trnovca, Pavčinej Lehoty alebo Lúčok.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #Nízke Tatry #skipas #Liptov #akvapark