Snežné psy pozývajú do Lomnice na Severskú expedíciu za Tatranským pólom

Severská expedícia za Tatranským pólom či päťdesiat severských psov čaká počas víkendu na návštevníkov lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách. Pôjde o súčasť siedmeho ročníka podujatia Snežné psy.

18.02.2016 14:00
psy, záprahy, psie záprahy, prí záprah,... Foto:
Na siedmom ročníku podujatia sa v Tatranskej Lomnici zíde päťdesiatka severských psov. Ilustračné foto.
debata

„Vo Vysokých Tatrách vládne aj napriek teplému počasiu zimná idylka a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. V dňoch 21. a 22. februára však bude lákať do Tatranskej Lomnice okrem lyžovačky aj atraktívny program pre celé rodiny,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

Program podujatia bude podľa Maťašovskej aj tento rok zaujímavý, pripravených je viacero noviniek.

„Okrem tradičných snežných psích záprahov to bude pre deti severská expedícia za Tatranským pólom a zažijú atmosféru eskimáckeho mestečka. Malí Eskimáci sa môžu tešiť aj na vystúpenie kúzelníka Talostana so psom Síriom či na Dog dancing,“ uviedla. Denný program je pre návštevníkov strediska pripravený od 10:00 do 15:00.

Podujatie sa aj tento rok uskutoční na medzistanici Štart a zjazdovke Čučoriedky, kam sa môžu návštevníci vyviesť lanovkou alebo prejsť pešo po vyznačenom turistickom chodníku. Počas eskimáckeho víkendu bude zjazdovka čiastočne uzatvorená.

„Pre 50 severských psov ako husky, malamut či samojed bude pripravený výbeh a malé deti si budú môcť užiť majstrovstvo mašérov, aj rýchlosť huňatých chlpáčov v záprahoch v plnej kráse priamo pod Lomnickým štítom,“ doplnila Maťašovská.

Pripomenula, že každé dieťa, ktoré príde so svojim plyšovým psíkom, dostane darček. Okrem toho môžu deti i dospelí vyhrať v súťažiach veľa zaujímavých cien. Vstup na podujatie je voľný.

V minulom roku zavítalo na toto podujatie viac ako 15-tisíc ľudí. Tatranci veria, že ich tento rok bude ešte viac. „Jarné prázdniny sú významným termínom pre tunajší cestovný ruch. Aj preto organizujeme podujatie pre rodiny s deťmi práve teraz,“ uzavrela Maťašovská.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Tatranská Lomnica #psie záprahy