Tatranskí turisti sa budú informovať už na popradskej železničnej stanici

Na železničnej stanici v Poprade začalo opäť po niekoľkých mesiacoch fungovať informačné centrum. V minulom roku bolo otvorené len počas letných prázdnin, od začiatku marca poskytuje služby návštevníkom stanice celoročne.

07.03.2016 14:00
Popradské pleso, Tatry Foto: ,
Popradské pleso.
debata

„Informačný bod sa osvedčil počas júla a augusta, bol výhodný pre obe strany, ako pre železnice, tak aj pre mesto. Totiž prví ľudia, ktorých v minulosti oslovovali turisti na stanici, boli pokladníčky, tie sa tak museli sústrediť nielen na predaj lístkov, ale aj poskytovanie informácií. Centrum ich takýmto spôsobom odbremení,“ povedal popradský primátor Jozef Švagerko.

Namiesto brigádnikov, ktorí v centre pracovali počas leta, teraz na stanici poskytuje informácie stály zamestnanec Mestskej informačnej kancelárie, ktorá je príspevkovou organizáciou mesta.

Ľudia prichádzajúci do informačného centra väčšinou požadujú informácie nielen o Poprade, ale aj okolí, predovšetkým o Vysokých Tatrách. Práve na železničnej stanici sa nachádza aj nástupište Tatranských elektrických železníc. V tomto smere podľa primátora robí informačný bod službu celému regiónu.

Informačné centrum sa počas leta nachádzalo v priestoroch zákazníckeho centra, denne vtedy stanicou Poprad-Tatry prechádzalo okolo 10-tisíc ľudí. Tieto priestory malo mesto podľa primátora požičané od Železničnej spoločnosti Slovensko.

Sídliť v nich bude informačné centrum naďalej, a to za symbolické euro za rok. Podobné informačné centrum by v budúcnosti mohlo pribudnúť aj na neďalekej autobusovej stanici, ktorá v súčasnosti prechádza rekonštrukciou.

Švagerko už v minulosti kritizoval nedostatočné využitie popradskej železničnej stanice, hovoril aj o rekonštrukcii nástupišťa električiek.

Mesto rovnako zvažuje, že by na stanici umiestnilo informačný kiosk, ktorý už v minulosti na stanici fungoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Tatry #Poprad #Vysoké Tatry