Jedna z najnavštevovanejších slovenských destinácií je Podlesok

Na návštevníkov lokality Podlesok v Slovenskom raji by už mali čakať zrekonštruované ubytovacie zariadenia, postarala sa o to obec Hrabušice (okres Spišská Nová Ves). V správe obce je päť roklín a niekoľko kilometrov turistických chodníkov i cyklochodníkov.

18.04.2016 14:30
Vysoké Tatry Foto:
Vysoké Tatry (ilustračné foto).
debata

„Lokalita Podlesok je druhou najnavštevovanejšou turistickou destináciou po Vysokých Tatrách. Okrem toho, že sa musíme starať o technické zariadenia, snažíme sa rozvíjať a zdokonaľovať aj ubytovacie služby,“ uviedla pre médiá starostka obce Jana Skokanová.

Podľa jej slov vďaka bohatému katastrálnemu územiu na rokliny a tiesňavy vlani počas sezóny v obci a na Podlesku zaznamenali vysokú návštevnosť a až do 80-tisíc ubytovaní.

„Nie je nám príjemné, ak sa ľudia sťažujú na priestory pobytu v lokalite Podlesok, na ubytovanie a poskytnuté služby, chceme, aby turista, ktorý sem príde, trávil príjemný čas aj po turistike,“ povedala Skokanová, podľa ktorej rekonštrukcia ubytovacích zariadení vyšla zhruba na 55-tisíc eur. Turisti môžu po novom využiť pätnásť chát a v rámci miestneho autokempingu 600 stanov.

„Z Podlesku majú blízko do viacerých roklín. Päťdesiat metrov odtiaľ je vstup do prvej rokliny Suchá Belá a 700 metrov do Prielomu Hornádu. Tri kilometre lesom a chodníkom popri vode sa za 30 minút ocitnú pri ďalšej rokline Piecky a za 40 minút pri rokline Veľký Sokol,“ opísala možnosti starostka Hrabušíc.

V rokline počas uplynulého týždňa opravili aj technické zariadenia, ako sú stúpačky, rebríky či prechodné mostíky. Do jarnej úpravy obec investovala takmer 4-tisíc eur. V najhoršom stave bývajú zariadenia práve po zime, ich priebežné opravy však obec vykonáva aj pravidelne počas roka.

Podlesok predstavuje významné turistické stredisko v západnej časti Slovenského raja, leží v údolí Veľkej Bielej vody na začiatku Prielomu Hornádu a pri ústi rokliny Suchá Belá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Vysoké Tatry