Letnú sezónu v Slovenskom raji otvorí beh. Beh v raji

Otvorenie tohtoročnej letnej sezóny v južnej časti Slovenského raja pripravila na sobotu 28. mája pri Dobšinskej ľadovej jaskyni Oblastná organizácia cestovného ruchu Spiš. Prichádza s novinkou Beh rajom, ktorý je doplnený pestrým programom a je zaradený medzi top podujatia programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.

24.05.2016 15:00
debata

Slávnostné otvorenie podujatia je plánované o 10:00. Pre návštevníkov je pripravené množstvo atrakcií – od návštevy Dobšinskej ľadovej jaskyne s prekvapením, ktoré čaká na každého držiteľa letáku s turistickou ponukou, cez možnosť jazdy na koňoch na farme na Samelovej lúke až po návštevu Tarzánie, či Ranča pod Ostrou skalou za zľavnené ceny.

„Trať pretekov Beh v raji má štart a cieľ na parkovisku pri Dobšinskej ľadovej jaskyni. Štart je smerom na obec Stratená a pred tunelom sa beží najkrajším úsekom v Stratenskom kaňone až za tunel, kde sa pretekári otočia a vracajú sa späť. Aby mala trať presne 10 km, tak naspäť sa ešte beží na parkovisko pri jaskyni a potom také kolečko smerom na Ostrú skalu,“ informoval organizátor behu Stanislav Holienčík.

Doložil, že sa beží po asfaltovom povrchu s minimálnym prevýšením trate. Štartovné je 10 eur a do 25.mája sa bežci môžu prihlásiť on-line na stránke www.behvraji.sk. Prihlásiť sa možno aj na mieste v deň pretekov. Prezentácia bežcov začína ráno deviatej.

„Po vlaňajšom úspechu, keď sa na štart postavilo 221 účastníkov nielen zo Slovenska a Európy, ale aj z Afriky, očakávame podstatne vyššiu účasť,“ povedal Holienčík.

V kultúrnom programe vystúpi hudobná skupina Q-plus, kúzelník Wolf, folklórny súbor Gemer z Dobšinej a divákov určite zaujme aj Trial šou – exhibičné vystúpenie na bicykli. Celé podujatie budú sprevádzať súťaže a hry pre deti a dospelých.

Nebude chýbať ponuka suvenírov a výrobkov od lokálnych výrobcov – med a včelárske výrobky, sviečky, náušnice, ako aj iné ľudové remeselné výrobky. Bohatá bude aj ponuka občerstvenia a nápojov.

Terra Incognita je samostatný program iniciovaný regionálnou samosprávou na podporu a rozvoj kultúrno-poznávacieho cestovného ruchu prostredníctvom vytvorenia trvalo udržateľnej ponuky destinácií, produktov a služieb.

Od januára 2015 sa program Terra Incognita realizuje pod gesciou Krajskej organizácie cestovného ruchu Košického kraja.

Hlavnou témou programu je kultúrne dedičstvo rozložené a zachované na troch tematických cestách – Železnej, Gotickej a Vínnej.

Historický potenciál v jednotlivých obciach a mestách Košického kraja tak vytvoril línie jedinečných ciest, po ktorých môže návštevník putovať a spoznávať nielen historické témy jednotlivých ciest, ale aj zažiť jedinečnú atmosféru kultúrnych, športových a iných podujatí, ktoré na týchto cestách ponúka kraj.

Viac sa záujemcovia dozvedia na www.terraincognita.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #Slovenský raj