V Tatrách si počas leta prídu na svoje rodiny, milovníci kultúry aj športovci

Na letnú sezónu vo Vysokých Tatrách sa Tatranci pripravili starostlivo, počas nadchádzajúcich prázdninových mesiacov chcú ponúknuť návštevníkom regiónu bohatý program a komplexné služby.

30.06.2016 15:00
Vysoké Tatry, hory, turistika, skaly Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Pripravili sme produkty a aktivity ako pre rodiny s deťmi, aktívnych ľudí a milovníkov športu, tak aj pre tých, ktorí majú radi kultúru, históriu či zdravý životný štýl,“ informovala Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

Príprava letnej sezóny vo Vysokých Tatrách sa podľa jej slov zameriavala najmä na podporu podujatí, ktoré majú zatraktívniť ponuku regiónu a ponúknuť dôvod na predĺženie pobytu hostí vo Vysokých Tatrách. Na letnú sezónu organizácia vyčlenila približne 200-tisíc eur.

Rodiny s deťmi sa počas prázdnin môžu tešiť na obľúbené podujatia ako Medvedie dni na Hrebienku, ktoré sa uskutočnia začiatkom augusta i Svište na Plese na konci augusta.

„Okrem toho na deti čakajú v Tatrách aj štyria zvierací kamaráti, ktorí ich budú sprevádzať Tatranskou divočinou s vynovenou brožúrkou, ktorá je plná napínavých etáp, a počas prázdninových víkendov sú pripravené dobrodružné animačné programy na Skalnatom plese ako spoznávanie prírody, kamzíčia olympiáda či tatranské tvorivé dielne,“ uviedla Žigová.

Romantikov by podľa nej mohol potešiť medzinárodný husľový orchester na Skalnatom plese v piatok 15. júla či tretí ročník podujatia s atmosférou talianskych Benátok s názvom Benátska noc, ktorá bude tento rok 16. júla.

Tatranci pripravili program aj pre milovníkov športu. Okrem toho, že Vysoké Tatry ponúkajú viac ako 600 kilometrov značených turistických trás, značené cyklistické či bežecké trasy, bude aj počas leta pokračovať projekt Tatry v pohybe. Práve ten v minulom roku získal ocenenie Naj produkt cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Ide o súbor športových podujatí počas celého roka, ktorého súčasťou je aj pohárová bežecká súťaž Prestige Tour. V rámci nej sú pripravené letné behy v júli Malý štrbský maratón a Memoriál Jána Stilla a septembrový Podtatranský polmaratón.

Leto v regióne Vysokých Tatier bude spríjemňovať všetkým návštevníkom aj množstvo podujatí v rámci Tatranského a Popradského kultúrneho leta. Doplnia ich aj podujatia v popradskom akvaparku.

„Leto vo Vysokých Tatrách bude tento rok určite výnimočné a pevne veríme, že všetci dovolenkári u nás prežijú príjemný a nezabudnuteľný pobyt, ktorý v sebe skĺbi radosť z pobytu v našej prekrásnej prírode i výnimočný program a kvalitné služby,“ dodala výkonná riaditeľka miestnej OOCR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry