Izraelčania môžu lietať do Tatier priamo, zláka ich naša príroda a kultúra?

Tatranci veria, že vďaka novému charterovému leteckému spojeniu Popradu s izraelským Tel Avivom by mohlo v regióne pribudnúť viac zahraničných turistov. Prví z nich pricestovali pod Tatry ešte v utorok 28. júna, využili tak ako prví let na spomínanej trase.

08.07.2016 15:00
tatry, mesačný tieň, jaskyniari, jaskyna,... Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

„Sme nesmierne radi, že sa regiónu Vysokých Tatier podarilo naplniť jednu zo svojich priorít a to oslovovanie nových cieľových trhov a aktívnou činnosťou pritiahnuť do nášho regiónu hostí z novej destinácie. Hostia z Izraelu, ktorí u nás budú tráviť svoju letnú dovolenku, budú ubytovaní v 27 rôznych ubytovacích zariadeniach v rámci celého nášho regiónu,“ povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.

Podľa Žigovej predstavuje toto letecké spojenie prvý úspech práve destinačnej cestovnej kancelárie, ktorej založenie iniciovala Oblastná organizácia cestovného ruchu. Let na trase Tel Aviv – Poprad-Tatry bude počas celej sezóny prevádzkovaný talianskou leteckou spoločnosťou NEOS s lietadlami typu Boeing 737–800 s kapacitou 186 cestujúcich, a to každý utorok do 30. augusta.

Ako povedala Žigová, izraelskí turisti si v regióne volili predovšetkým trojhviezdičkové a štvorhviezdičkové hotely.

„Turisti z Izraela sú veľmi scestovaní, pretože cestujú veľmi radi, rovnako radi spoznávajú nové krajiny, no a veľmi často a radi lietajú,“ predstavila profil izraelských turistov. Ako zatiaľ načrtla, záujem majú v Tatrách predovšetkým o rôzne adrenalínovo-poznávacie aktivity.

„Ťažko povedať, čo ich bude konkrétne lákať, očakávame že budú nadšení našou prírodou, samozrejme aj kultúrou a ostatnými možnosťami, ktoré náš región ponúka,“ skonštatovala riaditeľka miestnej OOCR.

Verí, že ich letná sezóna skutočne osloví. „V takom prípade budeme dúfať, že do budúcna sa spolupráca rozvinie natoľko, že ich tu budeme môcť privítať aj v iných ročných obdobiach,“ doplnila.

Prví izraelskí turisti, ktorí prileteli počas uplynulého týždňa, prišli na Slovensko za oddychom. „Na Slovensku sme nikdy predtým neboli, boli sme už v Slovinsku, Česku, ale tu ešte nikdy. Plánujeme tráviť dni v Poprade, no navštívime aj Poľsko,“ uviedol jeden z Izraelčanov. Našiel sa aj taký Izraelčan, ktorý už dovolenku vo Vysokých Tatrách už absolvoval.

„Milujem toto miesto, budem dokonca ubytovaný v rovnakom hoteli ako minule. Je tu veľmi pekne, bol som tu pred dvoma rokmi. Ľudia sú tu veľmi milí," zhodnotil. Ako však dodal, mrzí ho, že starší ľudia v regióne veľmi nehovoria po anglicky.

„Určite sa sem však opäť vrátim,“ povedal. Medzi cestujúcimi boli napríklad aj izraelskí futbalisti, ktorí prišli do Popradu kvôli futbalovému tréningu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Tatry #tel aviv #letecká linka #Izraelčania